13 év börtönre ítéltek egy férfit, aki egy késsel támadt az élettársára, miután az szakítani akart vele. A nő korábban több mint ötmillió fontot (2,35 milliárd forintot) nyert a lottón.

13 év börtönre ítélt a bíróság egy walesi férfit, mert megpróbálta megölni az élettársát, aki korábban 5,5 millió fontot nyert a lottón - írja a BBC.

A 45 éves Stephen Gibbs január 30-án egy késsel rontott rá Emma Brownra a Cardiftól délre fekvő Barry-ben található otthonukban, miután a nő közölte vele, hogy szakítani akar.

A támadás után

Emmára a szomszédok találtak rá egy vértócsában, a testén több szúrt és vágott seb volt. A nőnek a támadás után több műtétre volt szüksége, de számos maradandó sérülést is szenvedett.

A nő korábban a cardiffi repülőtér alkalmazottja volt, 2017-ben azonban 5,5 millió fontot nyert a lottón, és azzal vált ismertté a környéken, hogy számos jótékony célra adományozott.

A tárgyaláson az is kiderült, hogy Gibbs rendszeresen fogyasztott alkoholt és kábítószert, és korábban többször elítélték már erőszakos bűncselekmények miatt. Gibb ügyvédje azt mondta, hogy a férfi megbánta, amit tett.

Címlapi képünk illusztráció.