A chicagói állami iskolák (CPS) tankerülete november végén arra utasította intézményeit, hogy igen rövid határidővel, már decembertől biztosítsanak nemsemleges iskolai mosdókat a nembináris diákok számára. Az átalakításokhoz csak az iskolai vécék bejárati ajtaján lévő feliratokat kell egyelőre kicserélni, amelyeket a CPS juttat el az összes intézménybe - írja az RT.

A CPS Twitteren közzétett oktatóvideója szerint a kizárólag kabinos vécéket olyan matricák jelöljék decembertől, amelyeken a piktogramon három alak tűnik fel egymás mellett: egy szoknyás, egy nadrágos és egy félig szoknyás-félig nadrágos alak. A három figura alatt pedig felirat hirdesse: a helyiséget minden nem használhatja. A korábban külön férfi és külön női vécéket továbbra is szabad használni, azonban a jövőben úgy lehet és úgy kell minden nem számára elérhetővé tenni, hogy ezentúl férfi+ és női+ jelekkel kell kibővíteni.

 A női+ bejárat mellett plakát hirdesse: ebben a mosdóban csak kabinok találhatók, amelyek mindenkit szívesen látnak, aki itt érzi magát komfortosan. A férfi+ plakátokon pedig: ebben a mosdóban piszoárok és kabinok találhatók, amelyek mindenkit szívesen látnak, aki itt érzi magát komfortosan. A texasi Austin egyik iskolájában a múlt hónapban el kellett távolítani a vécék bejárati ajtaját, mert a mosdók előtere veszélyes zónává vált - többek között a közös kábítószerezés miatt is - az iskola diákjai számára.