Egyik Európába irányuló útvonalon sem enyhül a migrációs nyomás - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Bakondi György kiemelte, Magyarországon idén már több mint 113 ezer illegális bevándorlót és több mint 1100 embercsempészt fogtak el.

A főtanácsadó kitért arra is, hogy mindeközben az Európai Unió bürokráciája és több tagállam továbbra is legalizálni és szervezetté akarja tenni a beáramlást, és azt akarják, hogy feledésbe merüljenek a terrorcselekmények.

Az Európai Unióba igyekvő migránsok Kuznica Bialostocka-Bruzgi lengyel-fehérorosz határátkelőnél, a fehéroroszországi Grodno környékén november 17-énForrás: MTI/EPA/BELTA/Makszim Gucsek

A lengyel-fehérorosz határon kialakult helyzetet úgy értékelte: az EU-nak és a NATO-nak is lépnie kell, hogy ne gázolhassanak le embertömegek egy országot.

Bakondi György arra is felhívta a figyelmet, hogy az Afganisztánt elhagyó emberek nem feltétlenül Európa felé indulnak el, de nagyobb az esélye, ha biztatásként tekintenek az EU-s nyilatkozatokra.