A Barra nevű vihar jelenleg is Írország felé tart, és a mai nap folyamán az Egyesült Királyságot is elérheti, az előrejelzések szerint eső, hó és akár 130 km/órás szél is sújthatja a térséget. A brit Országos Meterológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki a vihar várható pusztítás miatt.

Több ezer ember él még mindig áram nélkül az Arwen vihar pusztítása után, amely 10 nappal ezelőtt több mint egymillió háztartásban szüntette meg az áramellátást - és a Barra még több fennakadást okozhat - írta meg a Sky.

Nyugat- és Dél-Írország egyes részein vörös riasztás van érvényben, Angliában, Walesben és Észak-Írországban pedig sárga figyelmeztetés van érvényben a várható erős szél miatt.

Skócia déli és nyugati részére sárga figyelmeztetés adtak ki havazás miatt.

Az ír rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy kerüljék a felesleges utazásokat, maradjanak távol a tengerparti területektől, és fokozott figyelmet fordítsanak a biztonságukra, ha mégis el kell hagyniuk otthonaikat.

Az Egyesült Királyság nagy részét várhatóan éjfélig éri el a vihar, egyes helyeken a széllökések ereje, akár a 130 km/órát is elérheti.

Boris Johnson brit miniszterelnök biztosítékokat kért arra vonatkozóan, hogy az energiaellátó vállalatok lépéseket tesznek a Barra hatásainak korlátozására.