India nyugati részén, a Mahárástra államban lévő Aurangabadban történt brutális gyilkosság: egy fiatal nőt végzett ki kegyetlenül az öccse. A tragédiánál a lány édesanyja is jelen volt, aki boldogan szelfizett a levágott fejjel.

A 19 éves nő a családja hozzájárulása nélkül ment férjhez szerelméhez, akivel első közös gyereküket várták. A terhes nő áthívta öccsét és édesanyját teázni, ekkor még nem sejtette, mire készülnek szerettei.

A nő épp főzte a teát, amikor az öccse hirtelen nekirontott egy sarlóval, és levágta a fejét.

A fiú és édesanyja ezután készített egy szelfit a fejjel, majd feladták magukat a rendőrségen.

Miután ügyvédje azt mondta, a fiú még nincs 18 éves, így egyelőre a fiatalkorúak intézetébe küldték. A rendőrök azonban találtak egy igazolványt, mely szerint a fiú már betöltötte a 18-at. Az édesanyát őrizetbe vették.

A meggyilkolt nővér júniusban szökött meg otthonról, hogy feleségül mehessen választottjához. A férje ugyanis szegényebb volt, mint a nő családja, akik emiatt ellenezték a kapcsolatukat.

A lány ezután nem tartotta velük a kapcsolatot, ám a gyilkosság előtt egy héttel az édesanyja felkereste.

A rendőrség szerint az édesanya tudta, hogy lánya terhes.

A BBC azt írja, évente több száz embert ölnek meg Indiában azért, mert a családjuk akarata ellenére házasodnak össze szerelmükkel. Ezeket gyakran "becsületgyilkosságnak" nevezik, utalva a hagyományokra és a családi becsület fontosságára.

Márciusban az ország északi részén lévő Uttar Prades államban tartóztattak le egy férfit, aki a saját lányát fejezte le, szintén ellenzett házasság miatt.