Varga Judit: Ha együtt nem tudunk sikeresebbek lenni, mint külön-külön, akkor vége az EU-nak

Varga Judit
Vágólapra másolva!
Az európai integráció erejét a közös gazdasági sikerek adják. Ha együtt nem tudunk sikeresebbek lenni, mint külön-külön, akkor vége az Európai Uniónak - írta Varga Judit. Az igazságügyi miniszter szerint elejét kell venni a gazdasági kérdések átpolitizálásának.
Vágólapra másolva!

Az európai integráció erejét a közös gazdasági sikerek adják. Ha együtt nem tudunk sikeresebbek lenni, mint külön-külön, akkor vége az Európai Uniónak - írta közösségi oldalán Varga Judit. Az igazságügyminiszter szerint az Európai Unió egyik alapgondolata az volt, hogy a tagállamok együtt sikeresebbek lehetnek a világban, mint külön-külön.

– Az elmúlt évtizedben azonban az unió jelentősen meggyengült, válságról válságra bukdácsolt, és folyamatosan veszít pozícióiból a globális versenytársakkal szemben. Megálljt kell hát parancsolni Európa hátrálásának, és erősíteni kell stratégiai autonómiáját – mondta Varga Judit.

A miniszter szerint a belső piacokat továbbra is dinamizálni kell,

a túlszabályozottság, az ideológiai béklyók csak felborítják a négy alapszabadság egyensúlyát a belső piacokon belül.

– Elejét kell hát vennünk a gazdasági kérdések átpolitizálásának – mondta Varga Judit, aki szerint, ha a politikai vitáinkat nem tudjuk a gazdaság támogatására létrehozott eszközöktől függetleníteni, úgy a csak az európai gazdasági sikereket fogjuk gáncsolni.