GPS-nyomkövetővel kapott el egy tolvajt egy 14 éves amerikai fiú

Vágólapra másolva!
Egy 14 éves amerikai fiúnak köszönhetően kapták el egy sorozattolvajt az Utah állambeli Provóban. Cody Bankhead azután dolgozta ki ravasz tervét, hogy édesapját is meglopta a csomagtolvaj és a férfi komoly összeget ajánlott fel a nyomravezetőnek - írja a DailyStar.
Vágólapra másolva!

A környéken élők több csomagját is ellopták a közelmúltban, és a 14 éves Cody Bankhead apja két rendelt csomagját is elvitték. A ház előtt lévő kamera felvételeken jól láthatók voltak a tolvajok, de maszk volt rajtuk.

A fiú apjának is több száz dollár kárt okoztak, aki emiatt nyomravezetői díjat tűzött ki. 500 dollárt, azaz több mint 160 eret forintot ajánlott fel annak, aki bármilyen információt tud a tolvajokról.

Cody Bankhead is hallott a környéken ténykedő sorozattolvajokról, de addig nem érdekelte különösebben a dolog, míg nem szerzett tudomást apja nyomravezető díjáról.

A fiú ezután összeállította a saját csomagját és a bejárati ajtón elé tette. A csomagba pedig egy GPS-követő is volt.

NEm kellett sokáig várni, a kamera rögzítette ahogy egy férfi a házhoz hajtott, majd a bejárati ajtóhoz rohant és megragadta a dobozt, ezután elrohant.

A család ezután bemérte a nyomkövető helyzetét, és felvették a kapcsolatot a rendőrséggel,

akik gyorsan lecsaptak és letartóztatták a tolvajt.

"Nem hiszem, hogy sejtette, hogy ez vár rá" - nyilatkozta az édesapa, aki szerint mindenkit frusztrálnak a környéken garázdálkodó tolvajok. Aki hozzá tette, hogy

ez vár azokra, akik ezt teszik, mert az emberek okosabbak náluk.

Az apa azt is elmondta, hogy természetesen kifizette fiának a megígért nyomravezetői díjat.