Egy 14 éves amerikai fiúnak köszönhetően kapták el egy sorozattolvajt az Utah állambeli Provóban. Cody Bankhead azután dolgozta ki ravasz tervét, hogy édesapját is meglopta a csomagtolvaj és a férfi komoly összeget ajánlott fel a nyomravezetőnek - írja a DailyStar.

A környéken élők több csomagját is ellopták a közelmúltban, és a 14 éves Cody Bankhead apja két rendelt csomagját is elvitték. A ház előtt lévő kamera felvételeken jól láthatók voltak a tolvajok, de maszk volt rajtuk.

A fiú apjának is több száz dollár kárt okoztak, aki emiatt nyomravezetői díjat tűzött ki. 500 dollárt, azaz több mint 160 eret forintot ajánlott fel annak, aki bármilyen információt tud a tolvajokról.

Cody Bankhead is hallott a környéken ténykedő sorozattolvajokról, de addig nem érdekelte különösebben a dolog, míg nem szerzett tudomást apja nyomravezető díjáról.

A fiú ezután összeállította a saját csomagját és a bejárati ajtón elé tette. A csomagba pedig egy GPS-követő is volt.

NEm kellett sokáig várni, a kamera rögzítette ahogy egy férfi a házhoz hajtott, majd a bejárati ajtóhoz rohant és megragadta a dobozt, ezután elrohant. 

A család ezután bemérte a nyomkövető helyzetét, és felvették a kapcsolatot a rendőrséggel, akik gyorsan lecsaptak és letartóztatták a tolvajt. 

"Nem hiszem, hogy sejtette, hogy ez vár rá" - nyilatkozta az édesapa, aki szerint mindenkit frusztrálnak a környéken garázdálkodó tolvajok. Aki hozzá tette, hogy ez vár azokra, akik ezt teszik, mert az emberek okosabbak náluk.

Az apa azt is elmondta, hogy természetesen kifizette fiának a megígért nyomravezetői díjat.