A főleg migránsok lakta „különösen érzékeny területre" (értsd: no-go zóna) már nem szállítják ki a csomagokat, mert több sofőrt megfenyegettek, kiraboltak a kézbesítések közben. Svédországban várhatóan újabb bűnözési rekordok dőlnek meg idén – írja a helyi források alapján a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A migránsok által uralt város, a svédországi Valsätra egyes részei már 2017-ben is „különösen érzékeny területnek" számítottak, ahol a rendőrségnek nehéz vagy szinte lehetetlen volt teljesítenie a kötelességét, és fenntartani a rendet. A jelek szerint azonban a környék biztonsága azóta sem javult.

Most kiderült, hogy 

a Postnord vállalat már egy éve nem szállít ki csomagokat a környék lakóinak, ahhoz hogy megkapják a küldeményeiket, a város másik végén lévő csomagpontra kell elmenniük.

A környék lakói már egy éve kénytelenek a város egy másik részében felvenni a csomagjaikat. A kiszállítások megszüntetése azonban csak most derült ki, miután az SR hírportál beszámolt egy nő esetéről, aki nemrégiben házhoz szállítással rendelt meg egy tévét, azonban a vállalat csak a csomagpontra szállította a készüléket.

A nőt előre nem tájékoztatták arról, hogy a csomagja sosem fog megérkezni hozzá, erre akkor kellett rádöbbennie, amikor felhívta az információs vonalat, ahol megkérték, hogy vegye fel a televízióját a város másik végében található csomagponton.

A kiszállítások befejezéséről szóló döntést azok után hozták meg, hogy több sofőr is ki volt téve különféle eseményeknek, többek között megfenyegették őket, és feltörték a kiszállításokhoz használt céges kisteherautókat. 

A kérdéses címre, és a környező utcákba a becsült veszélyek miatt nem szállítunk ki. Körülbelül egy éve hagytuk abba a csomagok kivitelét a környékre – mondta Alexis Larsson, a Postnord biztonsági vezetője.

Larsson sajnálatát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a Postnord nem tudja végrehajtani a küldetését, és azt mondta, hogy folyamatosan felülvizsgálják, a fenyegetettséget az egész országban. Továbbá azt is megemlítette, hogy Malmö egyes részein, ahol az antiszocialitás és a csoportos bűnözés problémái hasonlóak, már évek óta nem szállítanak ki semmit. 

Törődünk a munkatársainkkal és az ügyfeleink áruival is. Természetesen nem a mi dolgunk, hogy az utcákon béke és rend legyen – tette hozzá a biztonsági vezető.

Svédország egészét tekintve sem túl fényesek a bűnügyi statisztikák, a főleg migránsok között dúló bandaháborúk is folytatódtak annak ellenére, hogy a kormány megígérte a bandák felszámolását.

2020-ban új rekordot állítottak fel a lövöldözésekkel, összesen 366 ilyen esetet tartanak számon a hatóságok, és 47 ezzel összefüggő haláleset történt. 

Forrás: V4NA

2021-ben jelenleg 319 regisztrált lövöldözést és 44 ezzel összefüggő halálesetet tartanak számon.

A robbantások száma is magas maradt Svédországban, idén 75 ilyen eset történt az országban.