Simon George két évig építette 2700 méter hosszú vasútmodelljét, amikor új barátnője felfedezte. A férfi hónapokig nem engedte le a nőt a pincébe, ahol a gigantikus modell készült, mert attól tartott, hogy új barátnője szakít vele miatta - írja a FoxNews.

A megszállott férfi hat hónapon keresztül azt hazudta szerelmének, hogy bort tárol a hatalmas pincerendszerben. Simon azt mondta, hogy nem akarta megosztani hobbiját Marie-vel.

"Körülbelül két éve ismertem meg Marie-t, és amikor elkezdtünk randevúzni, elhitettem vele, hogy borkereskedő vagyok. Szexisebben hangzott, mintha azt mondtam volna, hogy egy vasúti modellt építek. 

- tette hozzá Simon. "Egy nap aztán lejött a pincébe és megkérdezte: Hol a sok bor?"

Simon ekkor elmondta az igazat, amelyre a nő azt válaszolta, hogy "rendben van". Marie-nek művészeti végzettsége van, így nagyra értékelte a részletgazdagság munkát. 

Simon George elmondása szerint nyolc évet töltött a több mint 2700 méter hosszú vasúti modell megépítésével. Az építmény a 80-as évek hangulatát idézi. 

Simon gyerekkori élményi maitt kezdte el megépíteni a vasútmodell hálózatot.

"12 éves koromban sok időt töltöttem a Heaton Lodge-ban, ahol néztem a vonatokat. Boldog emlékeim voltak az egészről. Amikor gyerekek vagyunk, akkor megvannak a saját különleges helyeink, de én gyerekként jártam ide, és rengeteg időt töltöttem a tehervonatok megfigyelésével - mesélte a férfi.

A férfi több mint 330 000 dollárt (csaknem 108 millió forintot) költött a modell életre keltésére. Nagy-Britannia legnagyobb vasúti modellje most kiköltözött a pincéből a helyi vásárcsarnokba, ahol december 21-ig lehet megcsodálni.