Felavatták az Arab-félsziget legnagyobb katolikus templomát Bahreinben

bahrein-i katolikus templom
Vágólapra másolva!
Bahreinban mecsetek és olajkutak árnyékában felavatták csütörtökön az Arab-félsziget legnagyobb katolikus templomát.
Vágólapra másolva!

A déli fekvésű Avaliban épült Arábiai Miasszonyunk Katedrálisát Hamad bin Isza Ál Halifa sejk, bahreini uralkodó avatta fel. A ceremónián, illetve a templom felszentelésén a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások miatt csak kevesen vehettek részt.

- közölte Charbel Fajád atya, aki Bahreinban él.

Az emírség déli részén, modern stílusban, kétszintű karzattal épült templom 2300 hívő számára teremt lehetőséget az imára. A király által a helyi keresztény közösségnek adományozott kilencezer négyzetméteres földterületen épült imaház mindössze másfél kilométerre van egy nagyobb mecsettől és egy rövid sétára a helyi olajkutaktól. Az uralkodó még 2013-ban adományozta a földterületet a helyi katolikus közösségnek.

Az oltárt, a keresztelőmedencét, a templomi padokat Olaszországban készítették. A News of Bahrain című helyi lap a templomszentelésről készült beszámolójában kiemelte, hogy a templom kupolája nyolcszögletű, és ebben hasonlít az olaszországi Ravenna San Vitale bazilikájához.

A muszlim többségű Bahreinban egyébként két katolikus templom van: a Szentszív templom Manamában, a kicsiny állam fővárosában található, 1939-ben épült. A Vatikán becslései szerint Bahreinban mintegy nyolcvanezer katolikus keresztény él, nagyrészük a Fülöp-szigetekről és Indiából érkezett vendégmunkás.

"A keresztények és nem keresztények egyaránt Isten gyermekei, és egyaránt szívesen látjuk őket ebben a gyönyörű templomban" - nyilatkozta a templom felszentelése után Charbel atya. Az uralkodó, Hamad bin Isza Ál Halifa egyébként a múlt héten hívta meg Ferenc pápát bahreini látogatásra.