Legalább 70 embert öltek meg a Kentucky államban tomboló tornádók

Vágólapra másolva!
Hatalmas pusztítást végeztek a helyi idő szerint péntek este tomboló tornádók az Egyesült Államok közép-nyugati részén. A jelentések szerint 24 forgószél tombolt Arkansas, Illinois, Kentucky, Missouri és Tennessee államokban, hatalmas pusztítást hagyva maguk után - írja az RT.
Vágólapra másolva!

Andy Beshear Kentucky állam kormányzója a helyi médiának elmondta, hogy a halálos áldozatok száma elérheti a száz főt, mivel az egyik tornádó megbontotta egy gyertyagyár tetőszerkezetét és a lezúduló törmelék több munkást is maga alá temetett. A kormányzó a péntek estét

Kentucky történetének egyik legnehezebb éjszakájaként

jellemezte, hozzátéve, hogy néhány területet, olyan módon sújtottak a forgószelek, amelyet nehéz szavakba önteni. A helyi hatóságok úgy vélik, hogy a hétvégi viharok pusztítóbbak lehetnek, mint az 1974-es, amely 71 ember halálát okozta. A viharok miatt csaknem 200 000 háztartásban szünetel az áramellátás, áramkimaradások pedig hat államot érintenek. Beshear azonnal rendkívüli állapotot hirdetett és a Nemzeti Gárdát hívta segítségül, valamint sürgette a szövetségi kormányt a szükségállapot kihirdetésében. A viharok várhatóan a hétvégén folytatódnak és kelet felé haladva valószínűleg, olyan nagyvárosokat érintenek majd, mint Nashville, Memphis és Shreveport.