Legalább két napig kuporgott egy 11 méter magas villanyoszlopon a Párduc nevű fekete macska, míg a tűzoltók le nem hozták egy Denverhez közeli városban.

A Párduc névre hallgató macska nem mozdult a helyéről annak ellenére, hogy gazdája, Alexis Soberanis és mások mindent megtettek, hogy lecsalogassák. Se a könyörgés, se a csábító falatok nem hatottak - írta a helyi Colorado Sentinel.

A macska a hét elején tűnt el, és csak szerdán vették észre a pózna tetején.

Párduc a villanyoszlop tetején.Forrás: MTI/AP/Sentinel Colorado/Philip B. Poston

Mindenki azt magyarázta, tegyetek ki ételt, végül csak lejön" - mondta Jessica Meadows helyi lakos péntek reggel, amikor először havazott a városban.

Meadows és más környékbeliek hívták az aurorai állatrendészetet és az Xcel Energy áramszolgáltatót, hogy segítsenek.

"Mind azt mondta, nem tud tenni semmit" - magyarázta Meadows.

Egy másik szolgáltató szerint az a gyakorlat, hogy adnak egy kis időt a macskának, hogy egyedül lejöjjön - tudta meg a Colorado Sentinel.

A tűzoltóknak kellett megmenteniük a macskát.Forrás: MTI/AP/Sentinel Colorado/Philip B. Poston

Végül Párduc híre elért Curtis Gardnerhez, az aurorai önkormányzat egyik képviselőjét és a város péntek délután kiküldött egy létrás autót, amivel a tűzoltók megmentették a macskát. Párduc láthatóan alig várta, hogy a macskahordozóba léphessen.

Párduc itt már a hordozóban van.Forrás: MTI/AP/Sentinel Colorado/Philip B. Poston

A házi kedvenc másik gazdája, Kimberly Medina elmondta, mindig kiengedték a macskát a házból, de ezek után soha többet nem tesznek ilyet.