Egy orosz sorozat gyilkos, Mikhail Popkov rendőr volt, így két évtizeden keresztül könnyen a kocsijába csábíthatta az áldozatait, akiket később megerőszakolt, megkínzott és meggyilkolt. Eddig 83 gyilkosságot ismert be, de a hatóságok szerint 200 nőt ölhetett meg az évek során.

Mikhail Popkov 1992 és 2010 között ajánlotta fel bárokban részeg nőknek azt, hogy haza viszi őket. Mivel rendőr volt, a nők bíztak benne és beszálltak a kocsijába. Ezek után megerőszakolta, megkínozta és megölte őket. A holttesteket egy erdőben, vagy az út szélén hagyta. Később pedig már rendőrként tért vissza a helyszínre. A sorozatgyilkos Vlagyivosztok, Irkutszk és Angarszk közelében vadászott nőkre.

Mikhail PopkovForrás: AFP/Anton Klimov

A hatósáok hosszú évekig nem jöttek rá, hogy ki a tettest, végül egy keréknyom buktatta le a férfit, majd a DNS vizsgálat pecsételte meg a sorsát. A „vérfarkasnak" becézett gyilkos az elfogása után azt mondta, hogy kétes erkölcsű nőket ölt meg, magáról pedig azt gondolta, hogy megtisztítja a közösséget.

Mikhail Popkovot 2015-ben ítélték el 22 nő meggyilkolásáért. Két évvel később beismert még 59 gyilkosságot, tavaly nyáron pedig még kettőt. Így eddig hivatalosan 83 nő megölése köthető a nevéhez, de a hatóságok szerint a valós szám elérheti a 200-at. A férfi jelenleg az egyetlen, aki kétszeres életfogytiglani büntetését tölti az egyik orosz börtönben – írja a Daily Star.