Felrobbantotta magát egy tinédzser egy orosz iskolában, 12-en megsebesültek

Oroszország, robbantás
Vágólapra másolva!
Házi készítésű bomba robbant fel egy oroszországi ortodox iskolában hétfő délelőtt,az elkövető az iskola egyik volt diákja, a detonációban 12-en megsérültek -  írja az ABC News.
Vágólapra másolva!

Bomba robbant a Moszkvától 99 kilométerre fekvő Szerpuhov városának egyik iskolájában hétfő délelőtt.

A támadás az orosz ortodox Vlagyicsnyi-kolostor iskolájában történt, ahol egy korábbi diák robbantott házi készítésű bombával.

A sérültek többsége jelenlegi diák, egyiküket kórházban ápolják. A támadó - sajtóértesülések szerint Vlagyiszlav Sztruzsenkov - túlélte a robbanást, de az egyik lábát elvesztette, állapota súlyos.

Pszichiátriai vizsgálatnak fogják alávetni.

A támadó indítékát hivatalosan egyelőre nem közölték. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) gyilkossági kísérlet címén indított büntetőeljárást.

A támadásban 12-en megsebesültek, köztük egy 15 éves diák is.

A hatóság sajtójelentések szerint vizsgálja azt a lehetőséget is, hogy konfliktus lehetett közte és a gimnázium személyzete, vagy az iskolát működtető apácák között.

A TASZSZ hírügynökség úgy értesült, hogy az egykori gimnazista a reggeli liturgia idején tervezte a támadást elkövetni, ám a robbanószerkezet a bejáratnál felrobbant.

Konsztantyin Szemjonov, a podolszki egyházmegye sajtótitkára megerősítette, hogy a detonáció az épület tornácán történt, a támadó nem tudott bejutni, mert az ajtó zárva volt. A fiatalembernél hidegfegyver - feltehetően egy bozótvágó kés - is volt.

A TASZSZ egyik forrása szerint a robbantónál pajzsmirigy-eltávolítás után jelentkezett mély depresszió.

A fiúval pszichológusa írásos megállapodást kötött, amelyben megfogadtatta vele, hogy nem tesz kárt önmagában.

A helyszínt a nyomozás idejére lezárták, a tanárokat és a diákokat evakuálták a robbantás helyszínéről.