Az orosz és kínai csúcson a NATO nagyon agresszív retorikája lesz a téma

HSZI Csin-ping; PUTYIN, Vlagyimir
Vlagyimir Putyin és Hszi Csin-ping kezet fog az aláírt szerződések dokumentumainak kicserélése után a pekingi Nagy Népi Csarnokban
Vágólapra másolva!
A NATO és az Egyesült Államok használta "nagyon agresszív retorikát" is meg fogja tárgyalni szerdai videomegbeszélésén Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnök - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kedden újságíróknak.
Vágólapra másolva!

Peszkov szerint a rendkívül fontos virtuális csúcstalálkozó várhatóan hosszúra nyúlik majd, napirendje nagyon széles körű lesz. Mint mondta, a két vezető eszmecseréjének témája lesz a nemzetközi, különösen az európai kontinensen kialakult helyzet, amely

Megvitatandónak nevezte azt a szerinte nagyon agresszív retorikát, amelyet Oroszország mind a NATO, mind az Egyesült Államok részéről tapasztal.

Vlagyimir Putyin és Hszi Csin-ping Forrás: AFP/MTI/MTVA/Nicolas Asfouri

Elmondta, hogy a megbeszélések a tervek szerint a kétoldalú kapcsolatok teljes skáláját érintik, az energetikai és csúcstechnológiai együttműködéstől a közös beruházásokig és kereskedelemig.

Szóba kerülnek majd regionális kérdések is.

Peszkov azt ígérte, hogy a tárgyalásokról Jurij Usakov, az orosz elnök külpolitikai tanácsadója fogja tájékoztatni a sajtót. A szóvivő azt mondta, hogy ellentétben Putyin és Joe Biden amerikai elnök december 7-én tartott videós csúcstalálkozójával, az orosz-kínai elnöki megbeszélés kezdete, beleértve a felek megnyitó beszédét, a média számára is nyilvános lesz.