Németország bevándorlóország, ezért legfőbb ideje, hogy "bevándorlási és integrációs társadalomként" tekintsen magára – mondta Olaf Scholz, az új német kancellár szerdán, a szövetségi parlamentben (Bundestag). Scholzék a migránsoknak már öt év ott tartózkodás után német állampolgárságot adnának, vélhetően azért, mert tudják, hogy ők hálából a baloldalt támogatnák szavazataikkal. Orbán Viktor miniszterelnök az új német kormány programját egyik írásában a következőképpen jellemezte: migráció, gender, föderalizált Európai Unió, Európa elnémetesítése.

A baloldali kancellár a kormányának programját ismertető beszédének társadalompolitikai ügyekről szóló részében kiemelte, hogy meg kell könnyíteni a migránsok számára a német állampolgárság megszerzéséhez vezető utat, mert így lehet megteremteni a teljes körű politikai részvétel és a jobb beilleszkedés lehetőségét.

Olaf Scholz német kancellár kormányának programját ismerteti a német szövetségi parlament (Bundestag) üléstermében, Berlinben, 2021. december 15-énForrás: MTI/AP/Michael Sohn

Ezért főszabályként öt év tartózkodás után is meg lehet majd szerezni az állampolgárságot, és engedélyezik a többes állampolgárságot is – ismertette a szociáldemokrata politikus.

Olaf Scholz tehát már nem is csinál titkot abból, hogy állampolgárságot akar adni a migránsoknak, vélhetően abból a célból, hogy azok hálából majd a pártjára szavazzanak. A baloldali politikus így betonozná be hosszú időre a Szociáldemokrata Pártot a hatalomba.Arról, hogy a szociáldemokraták szavazatvásárlása a német adófizetők számára milyen pluszköltségekkel járna, illetve hogy növekedne a migránsok importja miatt a bűnözés, a kancellár egyáltalán nem beszélt.

A menekültügyi rendszerről szólva Scholz kiemelte: az "észszerűség által vezérelt migrációs politikát fogunk folytatni, amely támogatja a legális migrációt

és csökkenti az irreguláris migrációt".

"Ehhez hozzátartozik a menekültügyi eljárások gyors lefolytatása és a Németországban maradás lehetőségének biztosítása a jól beilleszkedett menekülteknek, de a maradásra nem jogosultak, különösen a bűnözők és a közveszélyes emberek >>következetes hazaszállítása<<, kitoloncolása is" – mondta Scholz.

A német kancellár kijelentésével szemben a valóság az, hogy a kitoloncolás rendszere egyáltalán nem működik, és ezzel tisztában vannak az országba érkező migránsok is. Általában a bíróságok és a bevándorláspárti álcivil szervezetek akadályozzák a kitoloncolásokat.

A legális migráció támogatása pedig zöld utat nyit majd az illegális migrációnak is, a kettő ugyanis kéz a kézben jár az eddigi tapasztalatok alapján.

A német kormányprogramban egy új bevándorlási törvény megalkotása is szerepel, amely tovább könnyítené a migrációt Németország irányába.

Azt még nem lehet tudni, hogy a törvényt mikor dolgozzák ki.

Orbán Viktor miniszterelnök az új német kormány programját az egyik írásában a következőképpen jellemezte: migráció, gender, föderalizált Európai Unió, Európa elnémetesítése. Az európai együttműködés helyreállítása emberfeletti erőfeszítéseket igényel majd a posztmerkeli korszakban.

„Egy dolog biztos, a kétértelműség, a lopakodó politika és a sodródás korszaka Merkellel befejeződött. Új, nyílt sisakos idők jönnek" – zárta írását Magyarország miniszterelnöke.