Brüsszel regionális kormánya 11 millió forinttal fogja támogatni a budapesti LMBTQ-felvonulást

Pride-felvonulás Budapesten, Pride, Budapest, Budapest Pride 2021, LMBTQ, LMBT, LGBT, 2021.07.24.
Vágólapra másolva!
A belga főváros adófizetőinek pénzéből támogatja jövőre 11 millió forinttal a Budapest Pride-ot Brüsszel főváros regionális kormánya. Az LMBTQ-propaganda finanszírozása egy Forbidden Colours nevű lobbiszervezeten keresztül történik, amely civil szervezetnek mondja magát, de ennek ellenére a baloldali Momentummal közös rendezvényt tartott, amelyen tiltakoztak a magyar gyermekvédelmi törvény ellen. A finanszírozást egy belga baloldali, vállaltan homoszexuális államtitkár javasolta.
Vágólapra másolva!

Arról ír a Szauer Péter-féle HVG EUROlogus nevű blogja, hogy Brüsszel főváros regionális kormánya jóváhagyta Pascal Smet európai és nemzetközi kapcsolatokért felelős baloldali államtitkár azon javaslatát, hogy

kétszer 30 000 eurós (tehát kétszer 11 millió forintos) támogatást ítéljenek oda a Forbidden Colours (Tiltott színek) nevű LMBTQ-lobbiszervezetnek,

amely civil szervezetnek állítja be magát.

A Forbidden Colours annyira „civil", hogy idén júliusban a magyar gyermekvédelmi törvény ellen tiltakozott a baloldali Momentum Mozgalommal közösen.

Ez a lobbiszervezet a pénzt a Budapest Pride és a lengyel LMBTIQ+ Friendly School Ranking támogatására fordítja egy éven keresztül.

„Magától értetődően" a baloldali államtitkár nem a saját fizetését/vagyonát költi a Budapest Pride támogatására, hanem a belga főváros adófizetőinek a pénzét utalja át magyarországi LMBTQ-propagandatevékenységre.

Pascal Smetről amúgy még azt kell tudni, hogy vállaltan homoszexuális.

A külföldi finanszírozás döntésének indokolásában az olvasható, hogy „Orbán Viktor kormánya idén bevezette az LMBTIQ+ elleni propagandatörvényt. Ez a törvény tiltja, hogy az LGBTIQ+-egyenlőségről beszéljenek olyan helyeken, ahol gyerekek tartózkodnak, például iskolákban." Azért esett a választásuk a Budapest Pride-ra, mert ők „Magyarország legjelentősebb LMBTIQ+-szervezete. Több száz rendezvénye között szerepel az évente megrendezett Budapest Pride felvonulás, amelyre idén 35 ezren látogattak el."

Arról persze nem beszélt a baloldali államtitkár, és a Szauer-féle HVG sem írta meg, hogy a Budapest Pride egyik szervezője, Radványi Viktória, és rajta keresztül az LMBTQ-lobbiszervezet is videóhamisítási botrányba keveredett.

A Forbidden Colours Instagram-oldalának harmadik fényképén

„egész véletlenül" szerepel Radványi Viktória is.

Radványi Viktória az MTV-gálán Forrás: Getty Images for MTV/2021 Kate Green/MTV/Kate Green

Ahogy arról az Origo beszámolt a Kontrára hivatkozva, miközben Radványi a magyar fővárosban „átélt" megpróbáltatásairól beszélt, a Music TV nemzetközi zenecsatorna bevágott egy videórészletet, amelyen egyenruhások inzultálnak LMBTQ-embereket az utcán. Egyetlen probléma van a dologgal:

a felvétel nem Magyarországon, hanem Grúziában készült.

Ennek ellenére a videó azt a hamis látszatot keltette a grúz felvétellel, hogy a magyar rendőrök verik az LMBTQ-tüntetőket Budapesten.

A felvételen továbbá Lengyelországban készült képek is szerepeltek, amelyekkel szintén azt a hamis látszatot akarták kelteni, hogy magyarországi eseményeket ábrázolnak.

Ezt sok felháborodott kommentelő jelezte, aminek hatására több mint két héttel később a Music TV kivágta a grúz részletet a felvételből,

de bocsánatot azóta sem kértek a videóhamisításért.

A bocsánatkérés Radványi Viktória részéről is elmaradt.