A földig rombolta Jordan Baize Kentucky állambeli otthonát az Egyesült Államokon végigsöprő tornádó, csodával határos módon szeretett hangszere mégis épségben maradt. Megható, ahogyan a férfi megörül a zongorájának. 

Jordan Baize házából szinte semmi sem maradt, csak néhány kiszakított ajtó és törött bútorok, miután Kentucky állambeli otthonát is elérte múlt héten a pusztító tornádó, amelynek már közel 100 halálos áldozata van az Egyesült Államokban.

 A férfi egykori nappalijában volt a kedvenc hangszere, a Yamaha-zongorája, amely szinte sértetlenül átvészelte a tornádó rombolását. A zongora ugyan elázott és néhány billentyűje is hiányzik, de a körülmények ellenére is szépen szólt, miután Jordan Baize elkezdett játszani rajta. 

Nővére osztotta meg a videót, amint a férfi a There's something About That Name című számot játssza Bill és Gloria Gaithertől. A felvételnek akkora népszerűsége lett, hogy már több mint 500 ezren megosztották. 

A Metro cikkéből kiderült, a 34 éves férfi a pincében vészelte át a tornádót feleségével, gyerekeivel és testvérével. Közülük mindenki épségben megmenekült, de a környéken több család is elveszítette valamelyik hozzátartozóját.

Mint a Metro emlékeztet, eddig 88 halálos áldozata van a hétvégi tornádóknak, a halottak között 12 gyerek is van - köztük egy két és egy öt hónapos kisbaba.