Egy washingtoni általános iskola tanárát felfüggesztették, miután kiderült, hogy harmadikos diákjait arra kényszerítette, hogy holokauszt jeleneteket játszanak el. A kisgyerekeknek úgy kellett tenniük, mintha tömegsírokat ásnának, vonaton ülnének a koncentrációs tábor felé, egyiküknek pedig Hitlert kellett eljátszania, ahogyan éppen öngyilkos lesz.

A felháborító jelentsor egy pénteki könyvtári óra során játszódott le a washingtoni Watkins Általános Iskolában. A gyerekek egy csoportos projekten kellett dolgozniuk, ami gyakorlatilag abból állt, hogy a tanár jelenetek játszatott el velük a holokauszt időszakából.

Ezek között szerepelt a vonatút a koncentrációs táborba, tömegsírok ásása, de még arra is kényszerítette a gyermekeket a tanár, hogy gázkamrás kivégzéseket játszanak el a diákok.

Az egyikőjüknek pedig Adolf Hitler szerepét kellett felvennie, majd "öngyilkosságot" végrehajtania.

Amikor pedig az egyik gyerek megkérdezte, hogy miért kell ezeket eljátszaniuk a tanár azt felelte, hogy "a németek mérgesek voltak, mert a zsidók tönkretették a karácsonyt". A tanár ezt követően felszólította a diákokat, hogy senkinek ne beszéljenek a történtekről, azonban később többen is megemlítették az incidenst az osztályfőnöküknek.

Arra utaló bizonyítékok is előkerültek, hogy a tanár a jelenetek közben antiszemita gyűlöletbeszédet is használt a diákok irányába. Az egyik szülő szerint a 8-9 éves gyerekeket rendkívül felkavarták a történtek.