Amerikai katonai konvojba csapódott egy kamion Németországban

Parsberg, 2021. december 20. Az A3-as autópályán Parsberg közelében történt baleset helyszíne 2021. december 20-án, miután egy faforgácsot szállító pótkocsis teherautó amerikai katonai járművek konvojába csapódott. A baleset következtében két jármű kigyulladt, többen megsérültek. A konvojban két üzemanyagszállító tartálykocsi is volt. MTI/EPA/VIFOGRA/MARVIN KLEIN
Vágólapra másolva!
Teherautó ütközött egy amerikai katonai konvojjal a németországi Bajorországban egy autópályán hétfőn, több jármű kigyulladt, egy ember meghalt - derült ki a rendőrség közleményéből.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint az amerikai hadsereg nyolc tagja füstmérgezést szenvedhetett, őket megfigyelésre egy közeli kórházba szállították. A rendőrség szerint valószínűleg baleset történt, nem szándékos támadás.

Az autópálya leállósávjában parkoló három amerikai katonai jármű egyikének egy teherautó ütközött.

A konvojnak része volt egy 2500 literes, sugárhajtómű-üzemanyagot szállító tartálykocsi is,

amely szerencsére nem gyulladt ki.

Az A3-as autópályán Parsberg közelében történt baleset helyszíne 2021. december 20-án, miután egy faforgácsot szállító pótkocsis teherautó amerikai katonai járművek konvojába csapódott. A baleset következtében két jármű kigyulladt, többen megsérültek. A konvojban két üzemanyagszállító tartálykocsi is volt. MTI/EPA/VIFOGRA/MARVIN KLEIN Forrás: MTI/EPA/VIFOGRA/Marvin Klein

Egyelőre nem tisztázott, hogy a német teherautó miképpen hajthatott bele a konvojba. A gépkocsi, amely fűrészporral volt megrakva, nagy lendülettel csapódott a katonai járműveknek. A rendőrség hétfői közlése szerint

a teherautó sofőrje meghalt, a vezetőfülke megsemmisült.

A tüzet sikerült gyorsan eloltani, de az autópályát mindkét irányban lezárták. A baleset helyszínét hétfő késő estére kellett volna megtisztítani, megnyitva az utat, de a munkálatok éjszakába nyúlóan folytak, mivel előbb le kellett engedni az amerikai járművek rakterében tárolt paraffint.

Forrás: MTI/EPA/Vifogra/Marvin Klein

A grafenwöhri amerikai katonai bázis szóvivője, Donald Wrenn azt mondta, hogy nem érkezett jelentés sérült amerikai katonákról. Hozzátette, hogy nyolc katonát ennek ellenére elővigyázatosságból egy klinikára szállítottak vizsgálatra.

Az amerikai hadsereg három járműve állítólag az autópályán haladt, amikor elszakadt a konvoj többi tagjától, és a sztráda szélére húzódott. "Miközben a járművek várakoztak, az egyiknek nekihajtottak" - jelentette ki Wrenn.