17 évesen több mint hatszáz kilogramot nyomott Khaled Mohsen Al Shaerire, a férfire azonban ma már rá sem lehet ismerni. A világ legkövérebb tinédzsereként ismerté vált Khaledet 2013-ban egy targonca segítségével szabadították ki a hálószobájából, amit akkor már több mint két éve képtelen volt elhagyni.

Rá sem lehet ismeni az egykor a világ legkövérebb tinédzsereként ismerté vállt Khaled Mohsen Al Shaerire - írja a Daily Star.

A Szaúd-Arábiában élő férfi 17 évesen több mint 600 kilogrammot nyomot. 

Khaledet 2013-ban szabályosan ki kellett szabadítani a hálószobájából, amit akkor már több mint két éve nem tudott elhagyni a súlya miatt. A különleges mentőakció során ki kellett bontani egy részt az épületből, ahol lakott, majd egy targonca segítségével emelték ki az ágyát, benne a fárfival.

Ezután Khaledet repülőgéppel szállították egy rijádi kórházba, ahol az akkori uralkodó közbenjárásra egy 30 fős orvoscsapat segített neki, hogy megszabaduljon a tetemes súlyfeleslegtől, és összeállították a diétáját, illetve egy edzéstervet is.

2016-ban Khaled már képes volt újra segítség nélkül járni, 2018-ban pedig leműtötték róla a fogyás után visszamaradt bőrfelesleget.

A Daily Star szerint a férfi most körülbelül 63 kilogrammot nyom, és egy képet is közzétettek róla, amin egy széken ülve mosolyog.