Vastag jégpáncél fagyott az autókra, amiket a tengeren szállítottak Oroszországba

jégpáncél autók Vlagyivosztok
6734034 29.12.2021 A view shows an ice-covered Sun Rio cargo shi carrying second-hand cars from Japan in the port of Vladivostok, Russia. Ship icing occurs due to a humid sea wind, waves, and sub-zero air temperatures which leads to an increase in the draft, heeling and can increase the risk of a ship's overturn. Vitaliy Ankov / Sputnik (Photo by Vitaliy Ankov / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Olyan vastag jégpáncél képződött a Japán-tengeren szállított használtautókon egy teherhajó fedélzetén, hogy a járművek típusát sem tudták megállapítani. A kirakodást kisebb tömeg figyelte a vlagyivosztoki kikötőben.
Vágólapra másolva!

Több mint tíz centiméteres jégréteg képződött azokon az autókon, amiket Japánból szállítottak az oroszországi Vlagyivosztok kikötőjébe a Sun Rio teherhajó fedélzetén - írja a Daily Star. A cikkben megjegyzik, hogy Oroszországban rendkívül népszerűek a japán használt autók, a járműveket pedig hajókkal szállítják a Japán-tengeren.

Több mint tíz centiméteres jégpáncél keletkezett a Sun Rio fedélzetén szállított használt autókon Forrás: Sputnik via AFP/Vitaliy Ankov

Az elmúlt napokban azonban szokatlanul szeles és fagyos volt az időjárás, így a pára, illetve a felcsapó hullámok ráfagytak a járművekre a fedélzeten. A jelenség akár a hajók süllyedéséhez és a felborulásához vezethet. A legénységnek ilyenkor el kell távolítani az autókra fagyott jégpáncélt,

ehhez pedig gyakran feszítővasakat is használnak, így sokszor a járművek meg is sérülnek.

A cikk szerint a Sun Rio érkezésekor tömegek mentek ki a vlagyivosztoki kikötőbe, hogy megnézzék a kirakodását az autóknak, amelyeken néhol

olyan vastag volt a jégpáncél, hogy a típusukat sem lehetett megállapítani.

Rekordmennyiségű hó hullott Japánban

Japán középső részén az elmúlt napokban rekordmennyiségű hó hullott, ami járatkimaradásokat, torlódásokat okozott a vonatközlekedésben.

Az áramszolgáltató szerint

több mint 3200 háztartás maradt áram nélkül a régióban,

ráadásul a térségben további havazás várható.

Hirokazu Matsuno kormányszóvivő szerint nem tudni arról, hogy a fagyos időjárás miatt személyi sérülés vagy haláleset történt.