Agyonlőttek egy tigrist egy floridai állatkertben, mert megharapta az egyik takarítót

bengáli tigris
Vágólapra másolva!
Súlyosan megsebesített egy dolgozót egy maláj tigris egy floridai állatkertben, miután a férfi vélhetően benyúlt a rácson, hogy megsimogassa a ragadozót. Az állatot végül lelőtték.
Vágólapra másolva!

Le kellett lőni egy maláj tigrist szerdán a floridai Naples állatkertben, miután az állat elkapta egy dolgozó karját - írja a Sky News. A férfi súlyosan megsérült, kórházba szállították.

A cikk szerint az incidens helyi idő szerint délután hat óra után történt, amikor az intézmény már zárva volt. A férfi éjszakai takarítóként dolgozott az állatkertben, és

vélhetően a tiltás ellenére benyúlt a nagymacskához, hogy megsimogassa, vagy megetesse.

A helyszínre érkező rendőr megpróbálta kiszabadítani a dolgozó karját a tigris szájából, de nem járt sikerrel, így végül rálőtt az állatra. A tigris ezt követően visszavonult a kifutójába, majd elaltatták, hogy megvizsgálhassák az állapotát, de később bejelentették, hogy elpusztult.

Súlyosan veszélyeztetett faj

Az állatkert honlapja szerint az Eko nevű, nyolcéves tigris 2019-ben érkezett Floridába egy seattle-i állatkertből. A Naples Állatkert részt vesz a maláj tigrisek nemzetközi fajmentő programjában is.

A maláj tigrisek súlyosan veszélyeztetett fajnak számítanak, a vadonban már mindössze 80-120 példány élhet.

Címlapi képünk illusztráció.