Újabb részletek derültek ki Homonnay Gergely haláláról

Homonnay Gergely Gyurcsány ferenc
Vágólapra másolva!
Újabb részletek derültek ki Homonnay Gergely DK-s aktivista halálával kapcsolatban. A Corriere della Serra megerősítette, hogy a római rendőrség drogbirtoklás miatt és kábítószer-túladagolás gyanújával nyomoz. Az is kiderült, hogy Homonnay egy szexpartijairól ismert római melegbárban halt meg. Az egyik olasz lap, az Il Messagero drogos szexpartiról írt Homonnay halála kapcsán.  
Vágólapra másolva!

Újabb és újabb részletek derülnek ki Homonnay Gergely haláláról. A Repubblica nevű lap cikke szerint Homonnay Gergely újév napján, reggel ötkor érkezett meg a római Bananon nevű éjszakai homoszexuális bárba, majd koccintás után lement a törökfürdőbe, ahová csak tagok léphetnek be.

A szórakozóhely tulajdonosai délben hívták a mentőket, ekkor az aktivista még élt, de nehezen lélegzett, gyakorlatilag nem is volt eszméleténél. A Corriere della Sera információi szerint Homonnay meztelen testét a törökfürdőben találták meg. Bár a mentők megpróbálták újraéleszteni, nem jártak sikerrel, Homonnay 13 óra 17 perckor meghalt, a római sajtó szerint szívmegállásban.

A boncolást a Tor Vergata klinikán végzik el, itt ellenőrzik a rendőrség drogtúladagolásra vonatkozó gyanúját.

Homonnay Gergely egy drogpartin veszthette életét Forrás: Facebook

A Repubblica szerint

Homonnay holmija között valamilyen port és folyadékot – valószínűsíthetően a randi- vagy diszkódrogként is ismert GHB-t, Ginát – is találtak, ezeket is vizsgálják.

A rendőrség a nyomozás során azt is próbálja kideríteni, hogy kivel töltötte élete utolsó óráit az aktivista. Felkeresték korábbi római barátját, ő azonban már egy ideje nem találkozott az aktivistával, nem is tudott segíteni a tragédia körülményeinek tisztázásában.

Mi az a GHB?

A GHB-t egyébként kezdetben mint „relaxáló" vagy „tisztító" alvást okozó szerként használták. Kisebb mennyiségben "igazi" partidrog: eufóriát, a fogyasztó barátságosságát okozza. Kiderült azonban, hogy bizonyos mennyiség elfogyasztása után a súlyos részegséghez hasonló tünetek lépnek fel.

MÁR 2 GRAMM FÖLÖTT KIALAKULHAT A MÉLYALVÁS, SŐT, ESZMÉLETVESZTÉS ÉS ÉLETVESZÉLYES ÁLLAPOT. ÉPPEN EZÉRT A GHB-T NAGYON KÖNNYŰ TÚLADAGOLNI. A RENDŐRSÉG MEGKEZDTE A KIHALLGATÁSOKAT IS, BESZÉLTEK HOMONNAY KÖZVETLEN ISMERŐSEIVEL IS, AKIK NEM ZÁRJÁK KI, HOGY A BALOLDALI AKTIVISTA NEMCSAK ALKALOMSZERŰEN ÉLT GHB-SZEREKKEL, HANEM RENDSZERESEN FOGYASZTOTTA.

Drogos homoszexuális szexpartiról írt egy olasz lap

Elsőként egyébként a Corriere della Sera napilap írta meg a hírt. Homonnay a szilveszteri bulit folytatta egy Róma San Giovanni negyedében található klubban, ott hívtak hozzá mentőt, de már nem tudták újraéleszteni. A mentők már csak a szívleállás tényét tudták megállapítani.

Holttestén nem találtak erőszakra utaló jeleket.

Jelenleg a római rendőrség vizsgálja a halálát, Homonnay ügyvédje arról nyilatkozott, hogy drogtúladagolásra gyanakodnak.

Az Il Messaggero napilap már a címében drogos szexpartiról ír. A Corriere della Sera napilap később közöle, hogy Luca Guerzoni ügyész a helyszínen talált drogok miatt bűnügyi nyomozást rendelt el. A csendőrség Homonnay telefonbeszélgetéseit is vizsgálja.