Egy korábbi nyomozó szerint teljesen összedőlhet az eddig felépített Madeleine McCann – ügy, miután előkerült egy videó a gyanúsított férfiról. Ez bizonyíthatja, hogy a kislány eltűnésének idejében nem volt a hotel közelében.

A korábbi brit nyomozó és a csapata az egyik tévé csatornának forgatott egy háromrészes műsort Madeleine McCann eltűnésével kapcsolatban. A férfi elmondta, hogy van egy videó, amin az látszik, hogy a kislány eltűnésének időpontjában az ügy eddigi gyanúsítottja, Christian Brückner 30 percnyire volt a hoteltől. Ez azt jelentené, hogy a férfinak van alibije - írja a The Sun

Madeleine McCannForrás: AFP/Handout

A nyomozó azt is elárulta, hogy a portugáliai és németországi forgatásokon sok olyan embert hallgattak meg, akik kétségbe vonják Brückner bűnösségét.

2007 májusában tűnt el

A négyéves kislány 2007. május 3-án tűnt el Portugáliában, egy Praia da Luz-i hotelszobából, ahol a testvéreivel együtt aludt, a szüleik addig egy közeli étteremben voltak.

A kislány ügyében mind a portugál, mind a brit rendőrök nagy erőkkel nyomozni kezdtek, a szülők pedig nemzetközi keresőkampányt indítottak gyerekük megtalálása érdekében. A kezdeményezéshez több híres ember is csatlakozott, például David Beckham futballista, és J. K. Rowling, a Harry Potter-könyvek írónője. A kislány azóta sem került elő.

Az ügy eddigi gyanúsítottja, Christian Brückner börtönben van Németországban, mert megerőszakolt egy idős amerikai asszonyt.