Kényszerleszállást hajtott végre egy Cessna típusú kisrepülőgép az Egyesült Államokban vasárnap délután. A gép épp egy vasúti megállóban állt meg, mind az ütközésről, mind a pilóta megmentéséről drámai videó készült.

Hajszálon múlott egy férfi élete a Kalifornia államban található Pacoima településen, ahol a rendőrök csak az utolsó pillanatban tudták kivágni repülőgépe üléséből.

A Reuters azt írja, hogy egy férfi kényszerleszállást hajtott végre Cessna kisrepülőjével, a gép éppen egy vasúti átjáróban állt meg. 

Egy rendőr testkamerás videójából derül ki, hogy a gép a landolás miatt már megroncsolódott, a pilóta pedig megsérült, több helyen vérzett. 

Mivel önerőből nem tudott kiszállni a gépből, ezért a rendőrség vágta ki az üléséből. A videóból az is kiderül, hogy nemcsak a férfi, de a rendőrök élete is hajszálon múlott,  ugyanis egy vonat teljes sebességgel a gépnek ütközött másodpercekkel azután, hogy a férfit kiszedték az ülésből. 

Figyelem, felkavaró képsorok:

A mentés mellett az ütközésről is készült egy felvétel, ezen az is látszik, hogy a becsapódást követően a gép darabokra roncsolódott, a törmelék nem sebesített meg senkit.

Videó az ütközésről:

Helyi sajtóértesülések szerint a pilótát kórházba szállították, állapota stabil. A vonaton senki nem sérült meg.