A most 31 éves David Inkstert korábban Skócia legrosszabb hírű tinédzserének titulálták, és a megyéjéből is kitiltották 19 évesen. Korábban egy kislány megerőszakolása miatt ítélték el, ám most újra börtönbe került 12 hónapra, mert egy konyhakéssel fenyegetett meg egy eladót.

Gavin Inkster október 11-én egy edinburghi üzletből tartott kifelé, miután megfenyegette a személyzetet, hogy kés van nála.

A rendőrök a közelében elfogták, és megállapították, hogy drogozott aznap.

A 31 éves férfi, akit korábban Skócia legrosszabb tinédzsereként emlegettek, 2009-ben, 19 évesen vált ismertt bűnözővé, miután hosszabb ideje terrorban tartotta a szomszédait. Ezt követően megállapították róla, hogy antiszociális személyiségzavara van, majd közveszélyes viselkedése miatt  kitiltották Midlothian megyéből.

Négy évvel később Insktert

szexuális erőszak miatt ítélték el, miután rátámadt egy 13 év alatti lányra.

A férfi hétfőn tűnt fel újra az Edinburghi bíróságon, az októberi késes fenyegetőzése miatt, melynek ügyében egy hónapja már tartottak egy tárgyalást, de az ítélethirdetést elhalasztották.

Jennifer McLaren igazságügyi szakértő elmondta, hogy Inkster

közölte az eladóval, hogy kés van nála, miközben kezét fenyegetőleg a kabátzsebébe helyezte.

McLaren szerint a bolti dolgozó nem látta a kést, de egy kollégája igen.

Forrás: Daily Record

A rendőrök a kihallgatáson valóban találtak a férfinál egy konyhakést, és bal karján egy sérülést fedeztek föl, ami miatt kórházba vitték.

Inkster ügyvédje, Christopher MacFarlane a múlt hónapban történt meghallgatáson elmondta, védence

sokat ivott, és 40 váliumtartalmú tablettát is bevett, amitől módosult tudatállapotba került, ezzel magyarázható, hogy a késsel megvágta a saját karját. A bíróság azonban ezt nem tekintette elegendő mentségnek, és 1 év börtönre ítélte a férfit

- írta meg a DailyStar.