Joe Biden népszerűsége folyamatosan zuhan, jelenleg 33 százalékon áll

Horizontal POLITICS HEADSHOT HEADSHOT CLOSE UP LOWERED HEAD
US President Joe Biden waits for a meeting with Ukraine's President Volodymyr Zelensky in the Oval Office of the White House, on September 1, 2021, in Washington, DC. - Ukraine's President Volodymyr Zelensky is only the second European leader to meet President Joe Biden at the White House on Wednesday but his bid for more heavyweight US protection against a powerful Russia is likely to be frustrated. (Photo by Brendan Smialowski / AFP)
Vágólapra másolva!
Joe Biden népszerűsége az amerikai választók körében folyamatosan csökken a demokrata elnök elhibázott intézkedései miatt, jelenleg pedig 33 százalékon áll egy friss felmérés szerint - számolt be róla a Newsmax.
Vágólapra másolva!

A Quinnipiac University legfrissebb felméréséből kiderül, hogy mostanra már csak az amerikaiak egyharmada tekint pozitívan az Egyesült Államok demokrata elnökének eddigi munkásságára. Mindeközben a válaszadók 53 százaléka negatív véleménnyel van Bidennról.

Joe Biden Forrás: AFP/Brendan Smialowski

Érdekes az is, hogy a megkérdezettek 50 százaléka szerint Biden pontosan úgy teljesít, ahogyan azt várták tőle, vagyis az amerikaiaknak eddig sem voltak túl nagy várakozásai az amerikai elnök irányában. 39 százalékuk úgy gondolja, hogy Biden alulteljesítette az előzetes várakozásukat, míg 7 százalék szerint a vártnál jobban teljesít.

A demokraták körében Biden népszerűsége továbbra is relatíve magasan, 75 százalékon áll, azonban ez is jelentős csökkenés a novemberi 87 százalékhoz képest.