Kislányokat toborzott és erőszakolt meg híres üzletember párjával

Ghislaine Maxwell Jeffrey Epstein ítélet
Acting US Attorney for the Southern District of New York, Audrey Strauss, announces charges against Ghislaine Maxwell during a July 2, 2020, press conference in New York City. - Maxwell, the former girlfriend of late financier Jeffrey Epstein, was arrested in the United States on July 2, 2020, by FBI officers investigating his sex crimes, multiple US media outlets reported. (Photo by Johannes EISELE / AFP)
Vágólapra másolva!
Június végén ismertetik Ghislaine Maxwell, Jeffrey Epstein kerítője és volt barátnője büntetését, akit egy New York-i esküdtszék december végén bűnösnek talált kiskorúak rovására elkövetett szexuális bűncselekményekhez kapcsolódó vádpontokban - derült ki bírósági dokumentumokból pénteken. Alison Nathan bírónő június 28-án 11 órára tűzte ki az ítélethirdetés időpontját.
Vágólapra másolva!

Továbbra is vita zajlik arról, hogy újratárgyalják-e az ügyet, miután kiderült, hogy az egyik esküdt szexuális erőszak áldozata volt, és a tanácskozás során ezt a többiek előtt is felfedte, befolyásolva ezzel esküdttársait. Maxwell ügyvédjei - akik korábban jelezték védencük fellebbezési szándékát - emiatt az ügy újratárgyalását követelik.

Maxwellt az ellene felhozott hat vádpontból ötben találták bűnösnek.

A hatvanéves nőre szakértők szerint több évtized várhat rács mögött.

A vád szerint Maxwell 1994 és 2004 között Epsteinnel együtt

kiskorú lányokat toborzott, szexuális "játékokra" készített fel és molesztált

az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában. A jellemzően szegény sorsú, kiskorú lányokat pénzzel és állásígéretekkel hitegetve csábították magukhoz.

Jeffrey Epstein és Ghislaine Maxwell Forrás: AFP/Johannes Eisele

Végig tagadott

Ghislaine Maxwell - aki az 1991-ben rejtélyes körülmények között meghalt brit sajtómágnás, Robert Maxwell lánya - végig tagadta a vádakat. Ügyvédjei azzal érveltek, hogy védencüket

bűnbaknak használják, miután Epstein már nem él.

Szerintük az áldozatok rosszul emlékeznek a történtekre, és pénzügyi haszon reményében sározták be a nőt.

Epsteint a manhattani ügyészség 2019 júliusában több tucat lány és nő szexuális kizsákmányolásával vádolta meg. A férfi később öngyilkos lett a börtönben. Epsteint korábban már elítélték egy 14 éves lány ellen elkövetett szexuális bűncselekményért.

Maxwellt 2020 júliusában tartóztatták le az Egyesült Államok északkeleti államában, New Hamsphire-ben, ahol egy kies házban bujkált. Egy szövetségi bíró elutasította, hogy óvadék ellenében szabadlábon védekezhessen.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!