Enyhítették a vádat az apa ellen, aki leszúrta a lányát zaklató pedofilt

Vágólapra másolva!
Ejtették a gyilkosság vádját azzal az orosz férfival szemben, aki leszúrta egy pedofil barátját, mert szexuálisan zaklattta a kiskorú lányát - írja a Daily Mail.
Vágólapra másolva!

A 34 éves Vjacseszláv Matroszovot azzal vádolták, hogy leszúrta az akkor 32 éves Oleg Szviridovot az oroszországi Vintal nevű falu melletti erdőben, miután megásatta vele a saját sírját. A konfliktus azután robbant ki, hogy

Matroszov olyan felvételeket talált a másik férfi telefonjánt, amiken látszik, hogy a barátja orális szexre kényszerítette akkor hatéves lányát.

Matroszovot eredetileg gyilkossággal vádolták, azonban a bíróság ejtette ezt a vádat. Helyette a vád arra módosult, hogy öngyilkosságra kényszerítette Szviridovot, ezzel a büntetés is enyhébb lesz.

A megvádolt férfi mellett kiállt a közvélemény, a falu lakosai petíciót is indítottak, hogy ejtsék ellene a gyilkosság vádját. A petíciót már 2500-an aláírták.

Szviridov elaludt, Matroszov pedig megnézte a telefonjánt, hogy mit nézett a barátja elalvás előtt. "Minden apa ugyanazt tette volna, amit ő" - állt a petícióban.

Egyes források szerint a helyszín vizsgálatakor kiderült, hogy Szviridovot mégsem szúrták le az erdőben, ahol az általa ásott sírban találták meg a holttestét. Állítólag

ultimátumot kapott, hogy vagy feladja magát a rendőrségen, vagy szembenéz az apa haragjával.

Matroszov azt állítja, hogy először a rendőrségen jelentette fel a férfit, akik hajtóvadászatot indítottak ellene, de ő előbb találta meg. Sosem tagadta a gyilkosságot, állítása szerint Szviridov véletlenül szaladt bele a késbe dulakodás közben, vagyis véletlenül ölte meg.

A helyiek állítják, hogy a pedofil férfi két másik gyereket is zaklatott a faluban. A telefonján ugyanis két másik kislányról is találták felvételeket,