Itt a cáfolat a szlovák sajtó hazugságára a kézilabda-Eb kapcsán

Portugália - Magyarország, kézilabda, 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság, MVM Dome, Budapest, 2022.01.16., vége, öröm
vége, öröm
Vágólapra másolva!
Egy szlovák sajtótermékben két nappal ezelőtt nyilatkozat jelent meg Martin Simonidestől, a férfi kézilabda Európa-bajnokság szlovákiai szervezőbizottságának elnökétől, amely bírálta a magyarok rendezését és a magyarországi telt házas mérkőzéseket. Pár órával később azonban kiderült, hogy a cikk hazugság volt, mert Szlovákiában egyetlen sportvezető sem adott ki ilyen nyilatkozatot. A témával kapcsolatban Szijjártó Péter külügyminiszter és Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke is egy-egy poszttal jelentkezett.
Vágólapra másolva!

A magyar külügyminiszter ezt írta a bejegyzésében: "A két szövetségi elnök, Kocsis Máté és Jaroslav Holesa joggal lehetnek büszkék a magyar-szlovák közös rendezésű kézilabda EB-re. Ismételten megmutattuk, hogy mi, közép-európaiak igenis képesek vagyunk világraszóló teljesítményre.

Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke pedig így fogalmazott: "Közösen az európai kézilabdáért.

A magyar férfi kézilabda-válogatott vasárnap este 31-30-ra legyőzte Portugáliát, így a csapat kedden este 18 órakor Izland ellen a továbbjutásért lép pályára 20 ezer néző előtt Budapesten.