Egy szlovák sajtótermékben két nappal ezelőtt nyilatkozat jelent meg Martin Simonidestől, a férfi kézilabda Európa-bajnokság szlovákiai szervezőbizottságának elnökétől, amely bírálta a magyarok rendezését és a magyarországi telt házas mérkőzéseket. Pár órával később azonban kiderült, hogy a cikk hazugság volt, mert Szlovákiában egyetlen sportvezető sem adott ki ilyen nyilatkozatot. A témával kapcsolatban Szijjártó Péter külügyminiszter és Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke is egy-egy poszttal jelentkezett.

A magyar külügyminiszter ezt írta a bejegyzésében: "A két szövetségi elnök, Kocsis Máté és Jaroslav Holesa joggal lehetnek büszkék a magyar-szlovák közös rendezésű kézilabda EB-re. Ismételten megmutattuk, hogy mi, közép-európaiak igenis képesek vagyunk világraszóló teljesítményre. 
Szlovák barátaink is csodájára jártak az újabb telt háznak Budapesten, és egyetértettünk abban is, hogy nincs új a Nap alatt: pont azok jajonganak most a csarnokot megtöltő magyar emberek láttán, akik a foci EB idején megtelt Puskáson háborogtak."

Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke pedig így fogalmazott: "Közösen az európai kézilabdáért. A Portugália elleni győztes meccsen Szijjártó Péter külügyminiszterrel és a társrendező szlovák kézilabda szövetség elnökével, Jaroslav Holešával. Akik sportszerűtlenül próbálnak a sajtóban zavart kelteni a két szervező ország között, azoknak üzenjük: ne tegyék, felesleges, mindent megteszünk mindkét országban a sikeres rendezésért!"

A magyar férfi kézilabda-válogatott vasárnap este 31-30-ra legyőzte Portugáliát, így a csapat kedden este 18 órakor Izland ellen a továbbjutásért lép pályára 20 ezer néző előtt Budapesten.