Letartóztatták azt a nőt, aki 12 éves, autista fiáról azt állította, hogy meghalt, miközben két hétre magára hagyta egy motelben, és pénzt kéregetett a helyi közösségtől a "temetésére". Közben végignézte, ahogy mindenki a kisfiút gyászolja.

Miután a fiút Tennessee-i iskolájában két napig nem látták, és keresni kezdték, anyja, a 39 éves Vanessa Blanchard közölte velük, hogy fia súlyos rohamot kapott, amibe belehalt. Ebből egy szó sem volt igaz.

A helyi közösség azonban bedőlt a kegyetlen hazugságnak, és elkezdtek pénzt gyűjteni a gyerek temetésére.

Forrás: Montgomery County Sheriff's Office

Az iskola dolgozói ekkor fölvették a kapcsolatot a helyi temetkezési vállalattal, ahol kiderült, hogy a nő semmiféle megállapodást nem kötött velük.

Ezért újra felkeresték az anyát, aki azzal hitegette őket, hogy a fia holtteste még a helyi kórházban van és boncolásra vár, ezért addig nem intéz semmit, amíg nincs meg az eredmény.

Ally Cole, a fiú egyik iskolatársának anyja elmondta, hogy a kisfiú halálhírét hallva a tanárok és az olsztálytársak teljesen összetörtek:

Az összes gyerek sírva gyászolt. A fiam és néhány barátja egy emlékművet is készített neki a szobában egy régi fotelből. Mindennap elmondta, hogy találkozni akar barátja anyukájával, hogy beszéljen vele, és ott szeretne lenni a temetésén. A gyerekeknek szakembert ajánlottak fel az iskolában, hogy segítsen feldolgozni nekik barátjuk elvesztését"

Két héttel később az iskola igazgatóságán észlelték, hogy a fiú iskolai laptopját valaki egy közeli motelben használja. A rendőrök a helyszínre mentek, és megtalálták a halottnak hitt gyereket az egyik szobában, ahol már hetek óta egyedül élt.

Blanchardot ezután letartóztatták, majd kihallgatásán elmondta, hogy valóban egyedül hagyta a gyerekét a motelban, de naponta, vagy kétnaponta ellenőrzi, hogy minden rendben van-e vele.

A nő ellen vádat emeltek, amiért hamis állítást tett a fia haláláról, emellett gyerekveszélyeztetés, illetve elhanyagolás miatt is - írja a DailyStar.