Dermesztő pillanatot rögzített egy térfigyelő kamera Brüsszelben, a Rogier metróállomáson: egy férfi ismeretlen okból hirtelen az érkező metró elé lökött egy 55 éves nőt -írja a Daily Mail.

Az eset január 14-én történt, a 23 éves fiatalembert emberölési kísérlet gyanújával őrizetbe vettek. A videó felvételen az látszik, ahogy a férfi a nő mögött ácsorog, majd a metró érkezésekor belöki őt a peronról a sínekre. A metró vezetőjének sikerült időben meghúznia a vészféket és megállnia, még mielőtt a tragédia bekövetkezett volna. Az 55 éves nő az esés után hirtelen meg sem tudott mozdulni. Nem szenvedett súlyos sérüléseket, de a sokk miatt kórházba szállították. A metró vezetője szintén sokkos állapotba került, őt is kórházba kellett szállítani.

A helyi média szerint egy felháborodott utas megverte a gyanúsítottat és a sínekre lökte. A férfi átkelt a síneken és távozott, néhány perccel később a rendőrség elfogta. Vizsgálóbíró hallgatta ki, aki pszichiátert is kinevezett a mentális jólétének felmérésére.