Oroszországban letartóztattak egy 64 éves amerikai pedofilt, David Thomas Barnes-t, akit az orosz hatóságok kiskorú gyermekek ellen elkövetett szexuális erőszakkal gyanúsítanak- írja a Russia Today.

A férfi ellen a gyermekek anyja tett feljelentést. A nő vádja szerint Barnes 2014 és 2018 között rendszeresen megerőszakolta a 2010-ben és 2014-ben született fiúgyermekeit. Az erőszaksorozat kezdetén tehát az egyik gyermek újszülött csecsemő, a másik pedig négyéves volt.

illusztrációForrás: Getty Images/Alfonso Cacciola/Rinocdz

Az anya által bejelentett bűncselekmény – amelynek tárgyában az orosz hatóságok nyomozást folytatnak – ugyan az Amerikai Egyesült Államokban, Houston városában történt, az orosz törvények – ha a vád bebizonyosodik – lehetővé teszik a vérfertőző pedofil ellen az eljárást, mert az áldozatok orosz állampolgársággal is rendelkeznek. A 14 éven aluli személyek sérelmére elkövetett szexuális erőszak miatt a hatályos orosz törvény alapján az amerikai férfi akár 20 évre is rács mögé kerülhet.

Az USA moszkvai nagykövetsége a szóvivőjén keresztül felszólította az orosz kormányt, hogy tájékoztassa a képviseletet az ügy részleteiről, mert az USA képviselete nem kapott hivatalos értesítést az Oroszországban tartózkodó állampolgáruk letartóztatásáról.