Botrányos szexóra Bécsben: az iskolás nem akarta hallgatni, de a tanárnő azt mondta, muszáj

A girl sits at a corner, covering her face with her hands Cruel Girls Females Copy Space Child Abuse Bullying 4-5 Years Child Fear Crying Sitting Hiding Head In Hands Caucasian Ethnicity Guilt One Person Problems Sadness Depression - Sadness Despair Lonel
Unhappy Child Sitting On Floor In Corner Crying To Herself At Home
Vágólapra másolva!
A szexuális oktatás teljes átalakításáért indítottak petíciót bécsi civilek, miután a szülőket sokkolta egy iskolai felvilágosító akció. A bécsi városvezetés vizsgálatot ígért, de valójában nem történt semmi sem. Az M1-nek nyilatkozó szakértő szerint a gyermekvédelmi törvény és a népszavazás is védi a magyar gyerekeket – hangzott el az M1 Híradójában. Jól látható módon egyre több helyen érzékelik az emberek a "civilek" által végzett progresszív szexuális felvilágosítás káros mivoltát.
Vágólapra másolva!

A kezdeményezést kiváltó botrányos esetről az Origo is beszámolt részletesen. A bécsi iskolákban bevezetett szexuális oktatás keretében tavaly májusban kisdiákoknak magyarázta a nemi közösülés részleteit az egyik intézmény tanárnője, aki szemléltetésként egy női próbababát használt. A gyerekeket sokkoló óra sajtóvisszhangja miatt a bécsi politikai vezetés ugyan vizsgálatot ígért, de az év végéig sem történt érdemi lépés, ezért petíciót indítottak civilek a szexuális nevelés alapjainak megreformálásáért, a szigorúbb szabályozásért.

illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/monkeybusinessimages/Monkeybusinessimages

Múlt év júliusában jelent meg két cikk is arról bécsi Kronen Zeitungban, hogy egy helyi népiskolában botrányos gyakorlattal mutatták be a gyerekeknek a szexualitást.

A tanárnő megdöbbentő módon a hat-tízéves kisdiákoknak magyarázta a nemi közösülést, és szemléltetésként egy női babát használt. A "felvilágosítási" folyamat keretében belül a tanárnő ismertette a gyerekeknek az olyan szexuális jellegű dolgokat, amelyre egyértelműen az ártatlan gyermeki lélek képtelen volt megemészteni. Arról értekeztek többek között például, hogy a kislányok hogyan stimulálhatják önmagukat szex közben. A kisgyerekeket nagyon felkavarta az eset és egyesek közölték a "progresszív" oktatóval, hogy nem kívánják ezt hallgatni tovább,

mire diktatórikus módon közölték a tiltakozó fiúkkal, hogy márpedig muszáj ezt végighallgatni.

A botrányos eset után a szülők kivették a fiút az iskolából, és arról számoltak be a Kronen Zeitungnak, hogy soha életében nem látták még ilyennek a gyereket, teljesen kiborult, az ott hallottak teljes hatása alá került.

Ezt követően pár nap múlva az iskolai „progresszív felvilágosítás" újabb megdöbbentő következményével szembesültek a szülők. Az egyik osztálytárs vendégeskedett náluk, és mint máskor is, játszott a tízéves lányukkal,

majd hirtelen a szexualizált agytágító hatására le akarta húzni a társa nadrágját.

képünk illusztráció Forrás: Shutterstock


Egy másik pár megdöbbenve a sajtóval megosztotta azt a információt, hogy a tanárnő arról is beszélt a gyerekeknek, hogy aki nem akar kisbabát, az használhat óvszert.

– mérgelődött az apa.

A lapnak nyilatkozó Peter Stippl, a Pszichoterápiás Szövetség elnöke teljesen elhibázottnak ítélte ezt a fajta felvilágosítást, a gyerekek korai szexuális nevelését. Az Origo már több esetben is beszámolt a gyerekek korai szexualizálást érintő problémákról és arról, hogy a

korai felvilágosítás maradandó lelki sérülést okoz a gyerekekben.

– fejtette ki a szakember az osztrák sajtónak.

Az oktatási minisztérium is reagált a botrányra. Mathias Klein szóvivő a bécsi lapnak elmondta:

azt vizsgálják, hogy mely szervezetek számára engedélyezzék a jövőben az iskolai szexuális nevelési órákat.

– fogalmazott a minisztériumi szóvivő a lapnak.

Jan Ledochowski, az ÖVP kereszténydemokrata szóvivője azt tanácsolja a szülőknek, hogy azonnal hívják fel a figyelmet, ha a fent hasonló botrányos eseteket tapasztalnak.

A CitizenGo online petíciós oldalon bécsi civilek tavaly novemberben nyílt levelet írtak Soha többé erőszakos szexuális oktatást címmel Christoph Wiederkehr alpolgármesternek, aki még nyáron azt ígérte, hogy kivizsgálja a botrányos ügyet, de azóta sem történt semmi az ügyben.

A petícióban olyan követeléseket fogalmaztak meg a szülők, mint hogy legyenek világos előírások a pedagógusképzésben a szexuális felvilágosítás kapcsán a megfelelő életkorra vonatkozóan, illetve vonják be a szülőket a tanórák tartalmának kialakításába.