Bécs megadta magát az LMBTQ-propaganda ostromának

homosexuality Horizontal
Ünneplő emberek az Eurogames nyitórendezvényén Koppenhágában, 2021 augusztus 18.-án.
Vágólapra másolva!
2024 júniusában Bécsben rendezik meg a EuroGamest amelyre több mint háromezer sportolót várnak. Az Európai Meleg és Leszbikus Sportszövetség (EGLSF) döntése értelmében a rendezés jogát az osztrák főváros december végén nyerte el. Az osztrák jelentkezés mögött két helyi LMBTQ-sportklub, az Aufschlag Wien és a Kraulquappen Wien áll. Természetesen az esemény megrendezését támogatta Bécs vezetése, klubok, sportszövetségek is. Werner Kogler alkancellár, sportügyekért felelős miniszter videóüzenetében kihangsúlyozta, hogy "Bécs ideális helyszín a játék megrendezésére, mert az osztrák főváros régóta LMBTQ-barát város".
Vágólapra másolva!

Közben a helyi lakosok, úgy tűnik, nincsenek elragadtatva az eseménytől. Már tavaly nyáron kitört a botrány, amikor háromszázötven bécsi óvoda kapott érzékenyítő csomagot a szivárványcsaládokról. Az első csomagot pedig személyesen Bécs alpolgármestere, Christoph Wiederkehr adta át. A készlet tartalmazott többek között egy brosúrát, egy plakátot, egy, a szivárványcsaládokról szóló mesekönyvet kifestővel.

Ünneplő emberek az Eurogames nyitórendezvényén Koppenhágában, 2021. augusztus 18-án Forrás: AFP/Martin Sylvest

A főváros alpolgármestere, egyben a város sokszínűségért felelős képviselője, Christoph Wiederkehr szerint megtisztelő és örvendetes a tény, hogy az EuroGames 30 éves történetében végre Bécs adhat otthont a rendezvénynek.

Az EuroGames a leszbikus, meleg, biszexuális, transz, interszexuális és queer emberek, valamint barátaik sportrendezvénye, ahol a részvétel minden szexuális irányultságú és nemi identitású sportoló előtt nyitva áll. Minden évben más-más európai városban tartják a négy-ötnapos eseményt, 2012-ben például Budapest lehetett a házigazda – idén a hollandiai Nijmegen, 2023-ban pedig a svájci Bern következik.