Bigámia és kiskorúval kötött házasság miatt buknak le Európában a marokkói bevándorlók

Ceuta, 2018. július 26. Európába igyekvő fekete-afrikai illegális bevándorlókat felügyel egy spanyol rendőrök, miután a migránsok Marokkóból átjutottak a határkerítésen a spanyol fennhatóságú Ceutába 2018. július 26-án. Hajnalban mintegy 400 migráns szökött át a határkerítésen a Gibraltári-szorosnál levő észak-afrikai spanyol enklávéba az emberáradatot feltartóztató spanyol és marokkói biztonsági erők igyekezete ellenére. Az illegális határátlépés során legkevesebb tizenkét spanyol polgárőr és öt határsértő megsebesült. (MTI/EPA/Reduan)
Vágólapra másolva!
A spanyolországi Valenciától északra található Castellón tartomány bírósága nyolc év börtönbüntetésre és 30 ezer euró kártérítés megfizetésére ítélt egy 35 éves marokkói férfit egy 15 éves lány sérelmére elkövetett szexuális erőszak és sanyargatás miatt -írja a Bladi.
Vágólapra másolva!

A Spanyolországban élő férfi a 15 éves lányt Marokkóban vette feleségül még 2016-ban, majd állandó spanyolországi lakhelyére vitte, ahol arra kötelezte fiatalkorú feleségét, hogy az ő unokahúgaként mutatkozzon be, ha szükséges. A ház takarításán és egyéb háztartási munkákon kívül a marokkói férfi a lányt szexuális szolgáltatásokra is kényszerítette.

A spanyol hatóságok a fiatalkorú áldozatot 2017-ben vették az állam felügyelete alá, mert gyanították, hogy állandó szexuális erőszak áldozatává vált.

A kép illusztráció Forrás: MTI/EPA/EFE/Reduan

A tavaly novemberi bírósági meghallgatásán azonban a lány úgy nyilatkozott, hogy neveltetése szerint a szex a férj joga és a feleség kötelessége. Kirendelt pszichológusai szerint azonban a fiatal lány megfélemlítésben élt, rettegett a férjétől, akinek mindössze engedelmeskedett.

Egy francia semmítőszék pedig azért utasította el egy marokkói állampolgárságú fiatal nő keresetét a francia állampolgárság megszerzésére, mert kiderült, hogy a marokkói származású, de francia állampolgárságú férjének már volt egy korábban kötött házassága.

A bigámia Franciaországban jogellenes, így a második feleség nem jogosult francia állampolgárságú „férje" után az állampolgárság felvételére.