Joe Bidenék engedélyével léphetett be az Egyesült Államokba a texasi zsinagógában túszokat ejtő iszlamista férfi

Malik Faisal Akram, twitter, terrorista, bűnöző, terror, iszlám, usa, texas
Malik Faisal Akram
Vágólapra másolva!
Mint arról korábban beszámoltunk szombaton az Egyesült Államokban, Texas államban Colleyville városának zsinagógájában a 44 éves brit állampolgárságú, vélhetően radikális iszlamista Malik Faisal Akram négy embert, köztük az épp akkor a szertartást vezető rabbit a zsinagógában túszul ejtette. A terroristát a hatóságok 11 óra múlva lelőtték és kiszabadították a foglyul ejtett túszokat. Joe Biden vonakodva ugyan, de terrorcselekményként kezdte kezeli az esetet. Kezdetben a szövetségi hatóságok kizárták a támadás antiszemita indíttatását. Valamiért úgy tűnt mintha próbálnák elsikálni az ügyet, de időközben a terroristáról kiderült, hogy kiterjedt bűnügyi múlttal rendelkezik és a brit hírszerző szervek megfigyelése alatt állt. Az ügyben különös és figyelemfelkeltő az, hogy állítólag Akram rendelkezett hivatalos B-2 látogatói vízummal amelyre brit állampolgárként jogosult volt a Vízummentességi Program (VWP) keretén belül szigorú előírások és a megfelelő protokoll betartása mellett. Azonban mivel kiterjedt bűnlajstrommal rendelkezett, és a hírszerző szolgálatok megfigyelése alatt állt a túszejtő, így aligha elképzelhető az, hogy belső segítség nélkül bejuthatott volna az országba az Egyesült Államok egyik legforgalmasabb légikikötőjén keresztül. A baloldali kormányzat befolyása alá tartozó szövetségi szervek példátlan módon próbálják az ügy jelentőségét kicsinyíteni és jól látható módon elhallgatják az esettel kapcsolatos főbb információkat a nemzetbiztonsági kockázatért aggódó republikánus politikusok előtt.
Vágólapra másolva!

Szombaton, mint arról beszámoltunk, a 44 éves brit állampolgárságú, muszlim vallású Malik Faisal Akram helyi idő szerint szombat délelőtt hatolt be az Egyesült Államokban, Texas államban Colleyville városának zsinagógájába.

Malik Faisal Akram, a Texas államban túszokat ejtő terrorista, aki gyanús körülmények között érkezett az Egyesült Államokba Forrás: twitter.com/MarkieMartin

Négy embert, köztük a szertartást vezető rabbit túszul ejtett, majd előállt a követeléseivel, mégpedig

egy radikális terrorista szabadon engedését követelte az amerikai hatóságoktól.

A hatóságok 11 óra elteltével lelőtték a kiterjedt bűnügyi múlttal rendelkező, vélhetően radikális iszlám terroristát,majd kiszabadították a túszul ejtett foglyokat.

A gyanút erősíti az a tény, hogy a túszok szabadon engedéséért cserébe azt követelte, hogy a hatóságok engedjék szabadon Isha Siddiqui nevű pakisztáni származású nőt, akit 2010-ben egy amerikai bíróság 86 év börtönbüntetésre ítélte, amiért

Afganisztánban amerikai katonákat és FBI-ügynököket próbált megölni.

A nő egy Colleyville-hez közeli szövetségi börtönben tölti büntetését. Egyes források szerint a túszejtő terrorista

Siddiqui testvére volt, ami még különösebbé teszi a férfi kalandos bejutását az Egyesült Államokba.

Az eset után rögtön hírek és találgatások jelentek meg Malik Faisal Akramról, ugyanis nagyon különös az, hogy egy ilyen hosszú ideje a bűnügyi nyilvántartásokban szereplő személy, aki ráadásul a brit hírszerző szolgálatok megfigyelése alatt áll, be tudott jutni az Egyesült Államok területére.

Az eddig megerősített információk szerint Akram 2021. december 29-én érkezett

az Egyesült Államokba az Egyesült Királyságból, egy menetrend szerinti repülőjárattal.

A repülő a New York-i John F. Kennedy (JFK) nemzetközi repülőtéren landolt. A nyomozók azt feltételezik, hogy a férfi érkezése után pár napot New Yorkban töltött, majd innen utazott tovább a Texas állambeli Dallasba ahol a túszejtés előtt napokig egy hajléktalanszállón húzta meg magát.

Biztonsági ellenőrzési pont a New York-i John F. Kennedy Nemzetközi Repülőtéren Forrás: Martin St-Amant

Még mindig tisztázatlan az a körülmény, hogy a férfi hogyan tudott belépni az Egyesült Államokba. Egy Associated Pressnek (AP) nyilatkozó neve elhallgatását kérő szövetségi tisztviselő azt mondta, hogy Akram rendelkezett hivatalos B-2 látogatói vízummal.

A brit média beszámolója szerint a nyomozók azt feltételezik, hogy Akram hazudott a kiterjedt bűnlajstromáról, hogy a Vízummentességi Program (röviden VWP) keretén belül brit állampolgárként az Egyesült Államokba tudjon utazni vízum igénylése nélkül üzleti vagy turisztikai céllal maximum 90 napra vagy annál rövidebb időre. Az utazóknak bizonyos szigorú követelményeket kell teljesíteni, valamint rendelkezniük kell egy érvényes Utazási Engedélyt Jóváhagyó Elektronikus Rendszer (ESTA) jóváhagyással a beutazás előtt.

Akárhogy is szemlélve egészen elképesztő az a feltételezés hogy a 2001. szeptember 11-i terrortámadások következtében elfogadott Patriot Act és egyéb vonatkozó törvények által támasztott szigorú rendelkezéseket

meg tudta volna kerülni a brit állampolgárságú iszlamista férfi.

Az amerikai hatóságok szerint a férfi kapcsolatban állt valakivel az Egyesült Államokból, azonban nem világos még, hogy kivel.

Az egész ügyet még különösebbé teszi az a körülmény - ahogy arról fentebb szó volt -, hogy a férfi a brit hírszerző szolgálatok megfigyelése alatt volt, tehát nyom és fennakadás nélkül nem tudta volna elhagyni Nagy-Britanniát sem. Mivel a szövetségi hatóságok is titkolóznak az ügyben így teljesen érthető a republikánus politikusok felháborodása.

Az összefüggéseket elemezve nem elvethető annak a gondolata sem, hogy esetleg a férfi belső (akár kormányzati) segítséget kaphatott az országba való bejutáshoz.

Jon Feere, a Bevándorlási és Vámhivatal (ICE) volt tisztviselője az ügyet követően nyilatkozatában azt mondta, hogy Joe Bidennek az ügy tisztázása és a hasonló esetek elkerülése érdekében nyilvánosságra kell hoznia a férfi teljes bevándorlási és bűnügyi múltját. Mint a Twitteren közzétett bejegyzésében írja az egykori tisztviselő, a férfi

állandó "látogató" volt a közismerten terroristák által kedvelt Pakisztánban is.

Oszáma bin Ládent, az al-Káida alapítóját egy elit kommandós alakulat, a SEAL 6 csapata agyonlőtte a pakisztáni Abbottábádban Forrás: AFP

-tette fel a kérdést Kevin McCarthy, a képviselőház republikánus kisebbségi vezetője.

Josh Hawley Missouri állam republikánus szenátora levelet írt Antony Blinken külügy- és Alejandro Mayorkas belbiztonsági miniszternek a különös üggyel kapcsolatban.

Josh Hawley Missouri állam republikánus szenátora Forrás: Getty Images/2020 CQ-Roll Call, Inc./Tom Williams

Levelében arra volt kíváncsi, hogy Akramot átvilágították-e a szigorúan előírt protokollok szerint, valamint az eljárás részeként a férfi részt vett-e a személyes interjún - ami a vízum feltétele -, mielőtt vízumot vagy engedélyt kapott volna a VWP keretében.

Hawley arra is kíváncsi volt a levelében, hogy tudtak-e a szövetségi szervek Akram büntetett előéletéről az átvilágítás idején, illetve milyen alapon engedélyezte a szövetségi kormány Akram belépését az Egyesült Államokba.

A republikánus szenátor állásfoglalása szerint a megfelelő átvilágítás esetében még a repülőtéren megállítható lett volna a terrorista.

- adott hangot felháborodásának a törvényhozó.

A szenátor szerint az átvilágításokkal kapcsolatban alkalmazott politikák ellenkező irányba haladnak mint az elvárható lenne.

Levelében közölte, hogy meg kell fordítani ezt a tendenciát és el kell kezdeni alkalmazni az ország szigorú bevándorlási törvényeinek a betartását:

Tavaly nyáron több tízezer evakuáltat átvilágítás nélkül engedtek be az Egyesült Államokba, gyakorlatilag szabad utat kaptak a terroristák a belépésre

A texasi eset jobb megértéséhez érdemes figyelembe venni azokat döbbenetes információkat amelyek pár hónapja láttak napvilágot Washingtonban. 2021 október végén a Kongresszusban a republikánus szenátorok egy csoportja egy feljegyzést készített, amelyben olyan szövetségi tisztviselőkkel készített interjúkat foglalnak össze, akik felügyelték az amerikai kivonulási és evakuálási folyamatokat a hazai és nemzetközi katonai bázisokon.

Az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusa Forrás: Dreamstime

A döbbenetes dokumentumból kiderül az, hogy a

Biden-kormányzat önkényesen központi utasítást adott ki és felrúgta az összes szigorú átvilágítási protokollt, ami érvényben van az országban a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokat követően.

Az amerikai Belbiztonsági, Védelmi, Külügyi és Igazságügyi Minisztérium vezető tisztviselői elmondása szerint

82000 evakuált közül szinte senkit sem világítottak át,

így gyakorlatilag bemondásra elfogadták az evakuáltak személyazonosságát Joe Biden és a Belbiztonság Minisztérium (DHS) utasításai révén. A baloldali demokraták azóta olyan kivételt is elfogadtak mely következményeként már soha többé nem kell átvilágításon átesniük az evakuáltaknak. Tehát így gyakorlatilag bemondás alapján bárki az Egyesült Államokba utazhatott.

Afgán evakuáltak egy afgán táborban az új-mexikói Holloman légibázison 2021. november 4-én Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Jon Cherry

Az afganisztáni hatalomátvételkor több ezer ISIS-K terroristát engedtek szabadon transzfer helyett

Mint arról korábban beszámoltunk, a Pentagon állítása szerint napokkal a Hamid Karzai Nemzetközi reptérnél elkövetett terrortámadás előtt, a szélsőséges tálibok több ezer ISIS-K-hoz (Iszlám Állam afganisztáni szervezete) köthető terrorista rabot engedtek szabadon. A szabadon engedett terroristák pontos számáról nem tudott pontos tájékoztatást adni a Pentagon.

Iszlám Állam harcosok (illusztráció) Forrás: YouTube

A Donald Trump hivatali ideje alatt szolgáló terrorelhárító specialista szerint ez hozzájárulhatott a kabuli reptéren történt terrortámadáshoz. Ha bárki bemondásra az Egyesült Államokba és egyéb országokba utazhatott a légihíd során akkor az is elképzelhető, hogy ezek a terroristák a hatóságokat megkerülve most más taktikát alkalmazva

már jelen vannak a nyugati országokban és esetleg alvó sejtként funkcionálnak majd a jövőben?

Még augusztusban a Pentagon szóvivője, John Kirby a megdöbbentő esettel kapcsolatban a Fox News kérdésére válaszolva azt mondta, hogy nem tudják valójában a szabadon engedett rabok pontos számát. Számos republikánus törvényhozó részéről felmerült az a kérdés is, hogy ha ennyire veszélyes rabokat őriztek ott, akkor a kivonulás előtt

miért nem szállították őket Guantanamóra vagy egyéb más jól védett amerikai vagy szövetséges katonai bázisra?

A tárva-nyitva hagyott déli határvidék, rengeteg elfogott elítélt súlyos bűnöző

A Princeton Policy Advisors nevű agytröszt (think thank) vezetője, Steven Kopits hivatalos statisztikák alapján egy elemzést készített nemrég, amelyből kiderül az, hogy Joe Biden elnök tavaly januári hivatalba lépése óta és december között összesen

1,92 MILLIÓ ILLEGÁLIS MIGRÁNS KELT ÁT A MEXIKÓI-AMERIKAI HATÁRON.

Texás államban Del Rio városa közelében a Rio Grande folyón átkelő illegális migránsok Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/John Moore

A fogd meg és ereszd vissza (catch and release) eljárás alkalmazásának köszönhetően a Bevándorlási és Vámhivatal (ICE) nyomát vesztette 47,705 illegális migránsnak is, melyekről nem tudják, hogy hol vannak. A nyitott déli határvidéken kevés kivétellel már gyakorlatilag a Föld minden országának az állampolgárai hatósági kézre kerültek már. Figyelemre méltó az is, hogy rengeteg szexuális ragadozó és gyermekbántalmazó akad fent a rostán.

Az amerikai nemzetállam tönkretétele

Ezen összefüggéseket vizsgálva elgondolkodtató az, hogy Joe Biden baloldali elnök hatalomra kerülése óta a Demokrata Párt gyakorlatilag bármi áron szeretne lehetőséget teremteni arra, hogy amnesztiát adjanak az országban élő összes illegális migráns számára. Mivel a déli határvidék teljesen nyitva van ezért folyamatosan emelkedik az országba érkező illegális migránsok száma.

Gyakorlatilag tavaly január óta nem volt olyan törvénykezdeményezés amelybe ne csempészték volna be az amnesztiát biztosító rendelkezéseket a radikális baloldali demokrata politikusok.

Mivel a republikánus politikusok kemény harcának köszönhetően ez eddig nem tudott megvalósulni ezért Joe Biden amerikai elnök és a baloldali Demokrata Párt gyakorlatilag példátlan módon meg akarta szüntetni az obstrukció évszázados intézményét is, mely a mindenkori elnököt hivatott kordában tartani az Amerikai Egyesült Államok alkotmányának hatályos rendelkezései értelmében.

A rendkívül népszerűtlen elnöki rendeleltekkel kormányzó baloldali Joe Biden Forrás: AFP/Jim Watson

Az ország alkotmánya számos féket biztosít a zsarnoki rendszerek kiépülése ellen, az obstrukció pont egy ilyen a sok közül. Az őrült ötletet két demokrata szenátor, Joe Manchin nyugat-virginiai és Kyrsten Sinema arizonai demokrata szenátorok állították meg és így a Szenátus Bidenék javaslatát leszavazta 52-48 arányban.

Ha az obstrukció intézményét sikerült volna eltörölni akkor gyakorlatilag bármilyen jellegű zsarnoki törvény gond nélkül keresztül ment volna a törvényhozáson.

A demokraták és Biden azon is aktívan tevékenykedett, hogy centralizálják és átalakítsák az amerikai választási rendszert. Magyarul intézményesíteni akarták a választási csalást ami a fent említett fékek és ellensúlyok rendszerének eltörlésével vált volna lehetségessé. A republikánusok ezzel szemben megőriznék az Egyesült Államok alkotmányos köztársaság jellegét és a tagállami szinteneken építenének ki biztonságosabb választási rendszereket a szövetségi centralizációval szemben.

Közben pedig Soros György, a baloldali tőkespekuláns óriási összegekkel támogatja a baloldali Demokrata Pártot, az álcivil szervezetein keresztül dollármilliókat költ az illegális migráció ösztönzésére. Továbbá kiemelt szponzora a kultúrmarxista gyökerekkel rendelkező, radikális baloldali Black Lives Matter (BLM) mozgalomnak is, mely a hatására egész amerika lángokban állt, majd később Amerika-szerte brutális méretű eltörléshullám alakult ki.

Soros György, baloldali milliárdos Forrás: Imaginechina via AFP/dycj - Imaginechina/Dycj

Ennek eredményeként az amerikai identitást jelképező híres történelmi személyiségek szobrait rasszizmusra hivatkozva sorra döntik le. A BLM tüntetések következtében számos helyen brutálisan leépítették a rendőrséget is, mely visszaépítését és többletfinanszírozását Soros György hatalmas összegekkel akadályozni próbálja. Ennek eredményeként pedig elszabadult a demokrata vezetésű tagállamokban és városokban a bűnözési hullám, mely eredményeként az emberek valósággal menekülnek a baloldali vezetésű tagállamokból.