Megrohamozták a migránsok a melillai határkerítést. Mintegy 40 észak-afrikai állampolgár lépett be illegálisan az exklávé területére csütörtök reggel a határállomáson lévő épületek tetején átmászva.

A csoportban ezúttal nemcsak férfiak, hanem több nő és gyerek is volt, ők azonban egy tetőn ragadtak, nem tudtak lemászni. A csendőrök, hogy elkerüljék a sérüléseket, speciális gépekkel igyekeztek megtartani, majd a földre segíteni őket.

Ők végül együttműködtek a hatóságokkal, és sikeresen visszatértek Marokkó területére. Társaik közül negyven férfinak azonban sikerült behatolnia Spanyolország területére.

Nem először történt migránsbetörés a mariguari határátkelő épületeinek tetején keresztül, mely az afrikaiak új célpontja lett. Tavaly december 22-én is történt egy hasonló próbálkozás, akkor nyolcvan fő próbált ott bejutni Melillába.

Spanyolországban egyre fokozódik a migrációs nyomás. Csak az év első két hetében több mint 2 ezer bevándorló érkezett törvénytelenül. Ez 40 százalékkal több mint tavaly ugyanebben az időszakban.