A jövő héten visszatérünk Magyarország témájára, amely egy kis ország Közép-Európában, és amelytől sokat tanulhatunk. Lehetséges úgy vezetni egy országot, hogy az az ott élők előnyére váljon – ez nem jelenti azt, hogy más országokat gyűlölnünk kellene, harcias pózba vágva magunkat, kötözködve, bárkit megtámadva... Nem! Ha egy országot irányítasz, az a feladatod, hogy azt az állampolgárok előnyére tedd. Ez a demokrácia - mondta az interjút megelőző bejátszásban Tucker Carlson, a Fox News neves konzervatív újságírója. Az újságíró megemlítette azt a dokumentumfilmet is, amit országunkról készítettek. A Tucker Carlson Originals első évadának utolsó része a Magyarország kontra Soros: harc a civilizációért címet viseli. A film jövő héttől elérhető lesz streamelve a tuckercarlson.com oldalon. Az interjúban ezt követően Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közli a magyar kormány tiszta és világos álláspontját és megtudhatjuk, hogy mi is a soron következő sorsdöntő országgyűlési választás valódi tétje. 

Tucker Carlson az interjút megelőző rövid bejátszásban a következőket mondja a sikeres magyar határvédelemről: 

Magyarország nem a leggazdagabb ország a világon, még csak Közép-Európában sem, de mégis sikerült felépítenie egy falat a határon mintegy húsz perc alatt. Komolyan veszik a határőrizetet. Ez nem valami csúcstechnológiájú határfal, hanem egy kettős kerítés, középen egy úttal. A különbség az, hogy hajlandóak megvédeni, nem viccelnek. Ez az ő határuk, ők ellenőrzik, mert ők egy ország.

Tucker Carlson 2021 augusztusában Esztergomban járt az MCC rendezvényénFotó: Polyák Attila - Origo

Orbán Balázs miniszterhelyettes közölte, hogy tavaly január és a határlátogatás időpontja között 50.000 ember próbált átjutni az Európai Unió területére, de mindannyiukat megállította a kerítés és az egész rendszer. 

A jövő héten megjelenik (a bejátszásban említett dokumentumfilm - a szerk.). Szijjártó Péter Magyarország külügyminisztere, aki csatlakozik hozzánk ma este. Szijjártó úr, köszönöm, hogy eljött. Tudom, hogy Ön diplomata, és diplomatikusan fogalmaz, ahogy az elvárható, de meg kell kérdeznem, hogy Magyarország példaértékű határellenőrzést valósít meg nagyon alacsony költséggel, egyértelmű politikákkal, amelyek hatékonyak – mit gondol, más országok miért nem tanulták meg ezt a nagyon egyszerű leckét? - tette fel a kérdést Tucker Carlson.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterForrás: MTI/Bruzák Noémi

 

Nézze, először is vissza kell utasítanom a bemutatást, sosem voltam diplomata. Az ő főnökük vagyok ugyan, de mindig is politikus voltam, így nagyon egyszerű számomra őszintén és közvetlenül fogalmazni, és nem diplomatikusan. Nagyon köszönöm a meghívást. Először is hadd fejezzem ki nagyrabecsülésemet Önnek, amiért bemutatta a valóságot Magyarországgal kapcsolatban, ami rendkívül ritka, hiszen általában azokkal a hazugságokkal és álhírekkel kell szembesülnünk, amelyet a nemzetközi liberális mainstream hoz létre, és az Ön interjúja, riportja Magyarországról friss levegőt jelent a számunkra. A kérdésére vonatkozóan elmondhatom, hogy bármikor is sor kerül a külügyminiszterek találkozójára az Európai Unióban, és bármikor is a határvédelemről, a migrációról, illetve a biztonságot érintő kérdésekről tárgyalunk, a külügyminiszterek általában szöveges üzeneteket küldenek nekem a vita során, hogy jól csinálom, csak így tovább, és ehhez hasonlókat. És aztán, amikor a vita végén megkérdezem őket, hogy kedves barátaim, miért nem támogattatok ti is, akkor erre azt mondják, hogy odahaza ott vannak az NGO-k, a liberális média, a koalíciós kormány, a nyomás, és így tovább. Tehát tulajdonképpen szerintem mások azért nem tudnak őszinte politikát folytatni a migrációval kapcsolatban, mert úgy érzik, hogy nyomás alatt állnak a nemzetközi liberális mainstream részéről – a média, az NGO-k és a politikai elit részéről. De Magyarországon politikai stabilitás áll fenn, kétharmados többséggel a Parlamentben, tehát megengedhetjük magunknak, hogy kimondjuk, amit gondolunk, és annak megfelelően cselekedjünk 

- hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Érdekes, hogy ez a magatartás akkora fenyegetés a külpolitikai berendezkedésünk számára, amely hisztérikus idiótákból áll, akiknek egész életét végigkísérte a kudarc – Anne Applebaum vagy David Frum – olyan emberekből, akik az országunk számára káros külföldi kalandokat támogattak, és akik gyűlölik Magyarországot és reflexszerűen diktatúraként emlegetik, ami nyilván nem igaz, hiszen demokrácia. Mit gondol, miért ilyen fenyegető a számukra ez a tízmilliós nemzet Közép-Európában? - szögezte a kérdést Carlson a külügyminiszternek 

Nézze, szerintem azért gyűlölnek bennünket, mert patrióta, keresztényalapú politikát valósítunk meg. A célunk az, hogy megfeleljünk a nemzeti érdekeknek, konzervatívak vagyunk, és ugyanakkor sikeresek. Tehát alapvetően a létezésünk veszélyt jelent a számukra, mert azt állítják, hogy csak akkor valósulhat meg progresszív, sikeres politikai rendszer, ha szélsőségesen liberálisak vagyunk. És a létezésünk nagyon is egyértelművé teszi, hogy nem, nem ez az egyedüli mód ahhoz, hogy progresszívek, sikeresek legyünk, és megfeleljünk a nemzetünk érdekeinek, hanem a mi módszerünk, a konzervatív, patrióta, kereszténydemokrata mód, tiszteletben tartva a történelmi és vallási örökségünket, tiszteletben tartva az értékeinket, mint a család, ez is meghozza a sikert. Tehát azért akarják, hogy elveszítsük a következő választást, mert alapvetően eltávolítanák a hatalomból az egyik utolsó sikeres konzervatív kormányt, és akkor bátran elmondhatnák, hogy nézzék csak, a liberális mainstream az egyetlen sikeres ideológia a világon 

- nyilatkozta Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter. 

Sokkal nagyobb fenyegetésként tekintenek Önökre, mint Kínára, ami mindent elárul. Megpróbálnak majd beleavatkozni a választásokba is, ahogy azt Ön is jól tudja. Sok sikert kívánok! Szijjártó Péter, Magyarország nemzetének külügyminisztere. Köszönöm - zárta az interjút Tucker Carlson.