A tízéves Z. Vika iskolájából tartott hazafelé Oroszország távol-keleti falujában, Uglegorszkban, amikor egy óriási hóvihar érte utol - írja a Bild. Az eset január 13-án történt, a lánynak az egyetlen segítsége egy kóbor kutya volt, aki 18 órán keresztül melegítette a saját testével, megmentve őt a fagyhaláltól.

A hóvihar hirtelen jött és nagyon sűrűn esett, a lánynak gyakorlatilag esélye sem volt, hogy hazataláljon. A hómennyiség sok szakaszon az első emeletig is felhalmozódott a házak oldalán. A lány egyetlen esélye az a kóborkutya volt, aki az egyik erkély alatt feküdt egy matracon.

A Siberian Times szerint több mint 40 rendőr kereste Vikát január 13-ról 14-re virradó éjszaka, amikor a hőmérséklet mínusz 11 Celsius-fok volt. Csak reggel, 8 óra 45 perckor találták meg a lányt kisebb fagyási sérülésekkel, a matracon feküdt a kutyába kapaszkodva, mindössze 800 méterre az otthonától.A lány 18 órán keresztül bújt hozzá a kutyához, akinek bundája elegendő meleget adott a lánynak, hogy túlélje az éjszakát.

A lányt kórházba szállították, de még aznap hazaengedték. Az eset után később elmesélte, hogy iskola után mindig kóbor kutyákat etet, játszik velük, ezúttal viszont rosszkor érkezett a hóvihar.

A falu most szeretné valamilyen módon kitüntetni a kóbor kutyát életmentő munkájáért, de először meg kell találniuk őt, mivel a rendőri akció után elszaladt és nyoma veszett.

A címlapi kép illusztráció!