Őrizetbe vették a legismertebb francia LMBTQ-szervezet alapítóját és élettársát szexuális erőszak miatt

Vágólapra másolva!
Franciaországban őrizetbe vették, majd fizikai és szexuális erőszakkal, valamint szexuális zaklatással meggyanúsították az állam által támogatott LMBTQ-szervezet, a Le Refuge (Menedék) alapítóját és élettársát. Az ügyészség tájékoztatása szerint öt homoszexuális férfi tett ellenük feljelentést. 
Vágólapra másolva!

- közölte az eljáró ügyész. Élettársát, Frédéric Galt - ő igazgató volt a szervezetnél - két férfi vádolja szexuális zaklatással. Az áldozatok száma a Le Figaro cikke alapján ennél akár több is lehet, de voltak, akik végül nem tettek vallomást.

A Menedék az egyetlen államilag támogatott LMBTQ-szervezet Franciaországban, több mint 30 fizetett alkalmazottja és 450 önkéntese van. Tevékenysége szerint azoknak a felnőtt homoszexuálisoknak segít, akiket homofób támadás ért.

Az alapító Noguier 18 évig elnök is volt, tavaly azonban igazgatóként dolgozó élettársával együtt elbocsátották, mert gazdasági csalásokra derült fény a szervezetnél.

Ezekben az ügyekben a vizsgálat még zajlik.

Noguier egyébként zavaros védekezéssel állt elő. Azt állítja, hogy egy társkeresőn fotót küldött a péniszéről egy férfinak, aki ezután szexuális kapcsolatot akart vele. Ő ezt visszautasította, mire a férfi megzsarolta, hogy ha nem fekszik le vele, akkor közzéteszi a képeket. Ebből alakult ki szerinte az a helyzet, aminek a vége fizikai és szexuális erőszak vádja lett.