Testvére születésnapján lett rosszul a 3 hetes kisfiú, sokkoló diagnózist közöltek az anyukájával

kisbaba, Roman Shields, beteg
Vágólapra másolva!
A legidősebb testvérének 16. születésnapján lett rosszul egy kisfiú, az orvosok pedig szörnyű diagnózist közöltek a szüleivel. Minden egyes új nap az utolsó lehet a számára.
Vágólapra másolva!

Egy fiatal anyuka leírta, hogyan fordult feje tetejére a világa, miután a fiánál életveszélyes állapotot diagnosztizáltak mindössze háromhetes korában.

Romannál még 2019-ben diagnosztizáltak szepszist, ami egyben a legidősebb testvérének 16. születésnapja is volt. Lucy Shields és édesapja, Richard a gatesheadi Queen Elizabeth Kórházba vitték Romant, mert úgy gondolták, hogy hasmenése volt.

A kisgyerek ezután három héten keresztül lélegeztetőgépen volt.

A 36 éves durhami édesanya teljesen összetört, amikor fia vérmérgezést kapott, emiatt képtelen lett a lábaira ráállni.

A most kétéves Roman agykárosodásban és epilepsziában is szenved.

Ráadásul rossz állapota miatt egy csövön keresztül táplálják. Mindezeken felül legnagyobb elkeseredésére kisfiát nem újraélesztendő kategóriába sorolták legutóbbi kórházi tartózkodása során.

– árulta el az édesanya.

A beteg kisgyereket 2021 karácsonyára hazaengedték a családjához, de nem sokkal később sokk érte őket.

Roman elkapta a koronavírust és azonnal visszakerült a kórházba. Bár a vírust sikerült túlélnie, de nem tudni meddig marad ez így.

„Nem tudom, honnan veszi Roman az erőt, annyira pezsgő természetű. Próbál gügyögni, és boldog baba. De amikor rosszul van, nagyon gyorsan megbetegszik. Ránézek, és el sem tudom magyarázni, hogy mit érzek iránta. Próbálom megbecsülni minden vele töltött napot, és megpróbálom a lehető legjobbat nyújtani neki, és annyi boldog időt tölteni vele, amennyit csak tudok” – tette hozzá az anyuka.

Lucy elmondta, hogy fia diagnózisa előtt egyébként semmit sem tudott a szepszisről, és reméli, hogy a történetével felhívja mások figyelmét is a betegségre - írja a Bors a Mirrorra hivatkozva.

A vérmérgezés egy fertőzésre adott életveszélyes reakció, amely akkor következik be, amikor az immunrendszer túlreagál egy fertőzést, és elkezdi károsítani a szervezet szöveteit és szerveit

A tüneteket nehezen lehet felismerni, mivel rengeteg lehetséges változata van.