Az egész francia jobboldal egyesítéséről beszélt Éric Zemmour nagy sikerű kampánygyűlésén

Vágólapra másolva!
5 ezer szimpatizáns előtt, a cannes-i csarnokban hihetetlen sikerű kampánybeszédet tartott a világhírű esszéíró, a bevándorlásellenes elnökjelölt, Éric Zemmour. A jobbközép LR és a radikális jobboldali RN szimpatizánsainak azt üzente: ő egyesíti a jobboldalt, és szeressék jobban a hazájukat, mint az (eddigi) pártjukat. 
Vágólapra másolva!

Éric Zemmour előtt felszólalt a közismerten népszerű Guillaume Peltier, a korábban Sarkozy vezette LR (Republikánusok) volt második embere, és Marine Le Pen pártjának (RN) két uniós képviselője, a Zemmourhoz csatlakozó Jerome Riviere és Gilbert Collard, valamint az egyik legtekintélyesebb jobboldali politikus, Jacques Chirac egykori minisztere, a történész Philippe de Villiers. Utóbbi azt mondta: Zemmourral együtt azt vallom, hogy a (bevándorlást megakadályozó) határért harcolunk, de a visszahódításért is! (Visszahódítás ugyanis Zemmour nemrégen alakult pártjának a neve).

Zemmour óriási sikerű beszédet tartott, aminek a lényege az volt, hogy egyesíteni kell a jobboldalt. Még a szocialista elnök, Mitterrand találta ki 1980-ban (tehát egy évvel elnöksége előtt), hogy "egészségügyi karanténba" kell zárni a radikális jobboldalt, szét kell választani a nem baloldali erőket, és akkor ő nyerhet. Nyert is, és ez a "karantén" azóta megmaradt. Ennek kell véget vetni, és ez úgy történhet, ha egy új erőre, a jobboldalt egyesítő Zemmourra szavaznak, erről beszélt az elnökjelölt.

Azt mondta a jobbközép és a radikális jobb oldal híveinek: szeressék jobban hazájukat, mint a pártjukat.

A legutolsó közvélemény-kutatás szerint (OpinionWay) az első fordulót Macron elnök nyerné (24%), a jobbközép Valérie Pécresse és a radikális jobboldali Marine Le Pen 18-18 százalékon áll, Éric Zemmour a negyedik (14%). Ez a január 20-i felmérés volt, tehát a legutóbbi, de az elmúlt hetekben többször előfordult, hogy Zemmour a második helyen állt, és a második, döntő fordulóban Macron-Zemmour harcot mértek.