Egy minnesotai nő két éven keresztül eltévesztette kisfia születésnapját. A hibára a gyermekorvosi rendelőn keresztül jött rá.

Emily Vondrachek egy TikTok-videóban osztotta meg tévedését. A 3 éves kisfiát, Henryt nemrég vitte el a gyerekorvosi rendelőbe, ahol felhívták a figyelmét, hogy a biztosítás nem fogja fedezni a látogatást, mivel 

az ügynökségnél más születési dátum szerepel a kisfiúnál, mint az orvosnál. 

A nő leellenőrizte a dátumot, ám nem a születési anyakönyvi kivonatot kereste elő, hanem a Facebook-oldalán kezdett visszagörgetni. Az elmúlt két évben ő és a családja több képet is megosztottak a kisfiúról születésnapja alkalmából, 

melyet mindig február 26-án ünnepeltek.

Forrás: Facebook/Emily Vondrachek

A nő tovább pörgette az adatlapját visszafelé, egészen a kisfiú születésének napjáig. 

A kisfiúról készült legelső bejegyzés szövegében pedig ott állt a dátum is: 2018. február 25. 

Forrás: Facebook/Emily Vondrachek

A nő ekkor jött rá a tévedésére, és hogy valójában eddig mindig rossz napon ünnepelte gyereke születésnapját. Azt mondta, az téveszthette meg, hogy maga a bejegyzés 26-án került ki a Facebookra.

Visszahívta a rendelőt, hogy közölje velük, téves dátumot adott meg nekik, az orvos pedig ezért írt 26-át 25-e helyett - írja a Fox News. A négygyerekes anya nagyon zavarban érezte magát. Mint mondta, mostantól mindig a jó napon fogja ünnepelni gyerekei születésnapját.