Élete szerelmének hitte az angliai Hullban élő Helen Procter azt a férfit, aki részegen majdnem agyonverte őt otthonukban. Élettársa ököllel verte, szinte szétzúzta a nő arcát, akire a kórházban még a lánya sem ismert rá. A rendőrök sem láttak még ilyen brutális bántalmazást.

Helen Procter 2018-ban, 40 éves korában ismerkedett meg a férfival, Burttel. Minden idillien alakult, mígnem a férfi egy közös parti után agresszívvá nem vált.

A Mirror szerint ezen az estén Burt egyszer csak megragadta Helent és teljes erőből a falhoz vágta, majd a már földön fekvő nőt ököllel számtalanszor arcon csapta. A nő próbált segítséget kérni a férfi idős anyjától, aki szintén a házban lakott. Arra azonban már nem emlékszik, mi történt ezután, és arra sem, hogy ki értesítette a mentőket.

A mentők kórházba vitték az asszonyt, akinek az arca az ütések súlyától teljesen felismerhetetlenné vált. A lányát is értesítették, aki nem akarta elhinni, hogy tényleg az anyja fekszik a kórházi ágyon. 

Azt gondoltam, hogy ez nem lehet az anyám. Ha nem tudom, hogy ő az, azt gondoltam volna, hogy rossz kórteremben vagyok. Egyetlen dolog volt, amiről felismertem, az elképesztően hosszú lábujjairól. Ez az egy dolog volt, ami még emlékeztetett engem arra, hogy milyen volt a támadás előtt. 

„Mi úgy láttuk, hogy anya boldog és jó a kapcsolata Burttel. Soha nem gondoltuk volna, hogy ilyen szörnyűség történhet vele. Azóta azonban sajnos kiderült, hogy nem anya volt az egyetlen áldozat, mert Burt más nőket is bántalmazott előtte" – mesélte a lány.

Az ügyben most zajlik a tárgyalás, és ha a férfit bűnösnek találják, akkor legalább 15 évig börtönben marad.

Címlapi és közösségi média képünk illusztráció.