A 33 éves Mark Hartot 9 év börtönre ítélték, mert megerőszakolt egy nőt. A bíróságon hihetetlen indokkal próbálta magát védeni, azt állította, hogy alvajárás közben tette, és semmilyen emlékei nincsenek a történtekről.

 Az áldozat elmondta, hogy

2019 áprilisán egy éjjel arra ébredt, hogy egy férfi rámászott, és szexuálisan zaklatja. Miután támadóját lelökte magáról és segítségért futott, a férfi meglepettséget színlelve végignézett magán, és csak ennyit mondott:

Nahát, meztelen vagyok"

A londoni Mark Hart tagadta a nemi erőszak vádját, de a middlesbroughi bíróság bűnösnek nyilvánította.

Nyilvánvaló, hogy az áldozatot traumatizálták a történtek. Mivel aludt, esélye sem lett volna beleegyezni. Amikor felébredt, időbe telhetett, mire felfogta, hogy mi is történt vele. Ez sokkoló lehetett"

- mondta Paul Cleasby ügyész.

Hart ezután hihetetlen dologgal próbálta mentegetni magát:

közölte a bíróságon, hogy ő is aludt, és semmire nem emlékszik a történtekből, ugyanis alvajáró.

Mark HartForrás: rendőrségi felvétel

Tom Mitchell ügyvéd azzal próbálta felmenteni Hartot, hogy a szexszomnia létező betegség, ami magyarázatot adhat védence tettére.

Hozzátette, két orvos is vizsgálta Hartot, akik alátámasztották, hogy az állapot valóban létezik, Hart pedig gyerekkorában rendszeresen alvajáró volt. 

Álmában az ember nem tudja, mit tesz, ezáltal felelősségre sem vonható azokért a dolgokért, amik azalatt történtek. Ennek alapján Mark Hart nem lehet bűnös"  

A bíróság figyelembe vette az ügyvéd által elmondottakat, és végül öt órába telt bebizonyítani, hogy Hart igenis bűnös. 

Végül kilenc év börtönre ítélték, és felkerült a szexbűnözők listájára is. Többen is tanúsították ugyanis, hogy szó sem volt alvajárásról, és bár Hart aznap este alkoholt ivott, de szándékosan és tudatosan támadt áldozatára

- írja a DailyStar.