Egy fegyveres több embert meglőtt a németországi heidelbergi egyetem egyik előadóteremben - írja a News Sky.

A támadó meghalt - tudatta a rendőrség.

A dpa hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy az ámokfutó az egyetem hallgatója volt. Több fegyvere volt, előadás közben rontott be a terembe. A nyomozás első megállapításai szerint tettének nem voltak politikai vagy vallási indítékai.

Az illetékes mannheimi rendőrkapitányság közleménye szerint az ügyről gyűjtött első adatok alapján az elkövetőnek nem voltak társai.

A rendőrség jelentése szerint a lövöldözésben négy ember sérült meg, egyikük életveszélyes állapotban van. A Bild szerint egyikük, egy fiatal nő a kórházba szállítás után belehalt sebesüléseibe, ezt a rendőrség még nem erősítette meg.

A rendőrség szerint már nincs veszély az egyetemen.

Lövöldözés volt a heidelbergi egyetemen, a támadó meghalt, hatalmas a rendőri készültség a környékenForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/R.Priebe

A Bild szerint miután a fegyveres megsebesített több embert, végzett magával.

Az eset Heidelberg Neuenheimer Feld nevű negyedében történt, ahol az egyetem orvostudományi és természettudományi kara, valamint az egyetemi klinika működik. A környéket lezárták, a rendőrség és a mentők nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre.

Az SWR szerint ugyan a veszélyhelyzet megszűnt, de a rendőrség terrorelhárító egységek és helikopterek bevetésével átfésüli a területet.

(Cikkünk frissül!)