Szijjártó Péter: A kormány elítéli az újabb húszi terrortámadást az Egyesült Arab Emirátusok ellen

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2021. november 25. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond az EY (Ernst & Young) beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. november 25-én. A multinacionális könyvvizsgáló és üzleti tanácsadó vállalat globális szolgáltatóközpontot hoz létre Budapesten, ahova 2024 végéig ötszáz munkavállaló felvételét tervezik. Ezzel összefüggésben a cég képzési programot hajt végre 767 millió forint értékben, amelyet az állam 384 millió forinttal támogat. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
A magyar kormány határozottan elítéli az újabb húszi terrortámadást az Egyesült Arab Emirátusok ellen - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán hétfő este.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter bejegyzésében azt írta: Abdalláh bin Zajid Ál Nahajan, az Egyesült Arab Emirátusok külügyminisztere telefonon tájékoztatta, hogy a húszik hétfőn újabb rakétákat lőttek ki Abu-Dzabira.

A magyar kormány az újabb húszi terrortámadás elítélése mellett örömmel nyugtázta, hogy

a légvédelemnek ezúttal sikerült megsemmisítenie a rakétákat, és így nem követelt halálos áldozatokat a támadás

- tette hozzá.

A külgazdasági és külügyminiszter jelezte: a beszélgetés során egyetértettek abban, hogy ideje lenne a nyugati országoknak fontolóra venniük az önvédelemhez szükséges hadieszközök és technológiák beszerzésére vonatkozó tilalom feloldását az Egyesült Arab Emirátusokkal szemben.